

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pełne siły, niemal dekadenckie wino z eleganckim atakiem, rozpięte między zmysłowymi aromatami, a gładkimi taninami. W prestiżowej apelacji Saint Emilion dominują stare nasadzenia Merlot i Cabernet Franc. Winogrona zbierane są wyłącznie ręcznie i dojrzewają w nowoczesnych, dębowych beczkach. Wino pozostaje w kontakcie z osadem, dzięki czemu zawdzięcza swoją niesamowitą głębię. Intensywne, niezwykle aromatyczne – pachnie dojrzałymi owocami, tytoniem, zieloną herbatą. W ustach ma charakter klasycznego, eleganckiego St. Emilion z przewagą Merlot.
Zakurzone siodło, mentol, jagody, czarna porzeczka, pędzel, czarna porzeczka, stare pudełko cedrowe. W smaku ciemne, dojrzałe czarne jagody, lukrecja, przyprawy i delikatne taniny, które łączą się z bardziej treściwymi potrawami i gulaszami.
Wino roztaczające świeże aromaty dojrzałych czerwonych owoców wzbogacone o niuanse dębowe. W ustach pełne i owocowe, o dobrze zrównoważonej, mocnej strukturze i długim, okraszonym nutą drzewną, posmaku. Wino dobrze się pasuje do paghetti alla carbonara.
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym doskonale została uzupełniona w trakcie posiłku winem Saint-Emilion z Bordeaux które wyostrzyło smak pieczenia. Wino z bujnym, owocowym aromatem czarnych wiśni, truskawek i malin z subtelną nutą wanilii. To wino ma gładki smak z lekką nutą wanilii w posmaku. Warto pamiętać aby dobierać wina tak aby niedominowany nad posiłkiem który ma być dla nas przyjemnością.