

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Doskonałe 20/20 pierwsze zamówienie, jesteśmy bardzo zadowoleni, znam odmianę winogron Rioja od 40 lat i zdecydowanie jest to moje ulubione czerwone wino. Cieszymy się, że Was znaleźliśmy. Dziękuję.
Rioja to klasyka, o złożonych aromatach dojrzałych czerwonych owoców, przypraw i tytoniu. Podniebienie jest eleganckie i harmonijne, z jedwabistymi taninami i długotrwałym finiszem. Doskonałe do dań mięsnych i dojrzałych serów.
Wino to jest produkowane tylko w latach sklasyfikowanych jako „doskonałe” przez ConsejoRegulador, organ apelacyjny La Rioja. Najlepsze winogrona, pochodzące z mało wydajnych winnic o średnim wieku 60 lat, spotykane w Gimileo i Haro, w sercu La Rioja. W winiarni winogrona są odszypułkowane, a następnie macerowane na zimno przez 3 dni przed fermentacją alkoholową w małych zbiornikach z kontrolowaną temperaturą zgodnie z wytycznymi ekologicznymi. Dalsza maceracja po fermentacji jest przeprowadzana z ręcznym pompowaniem, aby osiągnąć maksymalny potencjał wina przez 20 miesięcy leżakowania w beczkach z francuskiego dębu. W tym czasie nie miała miejsca żadna filtracja, więc wino w tym naturalnym stanie może wytrącić trochę osadu w butelce.