Najlepsze ceny. Najlepsze wino na jesienne dni i noce.

Mud House rozpoczęło winiarstwo w 1998 roku, gdy fundatorzy przybyli do Marlborough i zakochali się w tym miejscu. Po przygotowaniu ziemi i zasadzeniu winorośli zbudowali dom wina, w którym mieli mieszkać, z miejscowej ziemi. Dom wina stał się marką Mud House. Obecnie Mud House, jako Nowozelandczycy, tworzą niezmiennie piękne wina dla osób, które szukają nowych doświadczeń i przyjmują świeże pomysły. Nasza pasja znajduje odzwierciedlenie w godnej pozazdroszczenia historii, która sprawiła, że nasze wina są konsekwentnie czczone w domu i rozpoznawane na całym świecie. Szukaj naszych wyróżniających się etykiet, gdziekolwiek jesteś, i celuj w przygodę. Mud House jest otoczone przez prastare, suche wzgórza i rozsiewane przez zachodnie wiatry. Gleby Mud House zostały uformowane z lodowców mielących skały łupkowe na mniejsze żwiry i drobniejsze cząstki. Gleby te są bogate w minerały, swobodnie się drenują i mają niską żywotność, dlatego do utrzymania zdrowia winorośli wymagane jest ostrożne stosowanie nawadniania. Klimat w Mud House jest najbardziej kontynentalny w Nowej Zelandii, z mroźnymi zimami (świetnie jeżdżącymi na nartach w pobliskim Wanaka) i gorącym suchym latem. Opady deszczu są niskie, średnio 450 mm rocznie, aw szczytowych temperaturach latem mogą przekraczać 35 stopni Celsjusza, jednak znacznie chłodniejsza noc utrzymuje kwasowość i witalność w Pinot Noir, który produkujemy. Owoce z tej winnicy są wykorzystywane do tworzenia Mud House Single Vineyard 431 Vineyard Central Otago Pinot Noir i Mud House Central Otago Pinot Noir.

NADINE WORLEY – Winiarz Mud House pochodząca z Południowej Australii Nadine studiowała enologię przez cztery lata na Uniwersytecie Adelaide. Po ukończeniu studiów rozpoczęła karierę zawodową w Australii, pracując przy chłodnych klimatach w Victorii i na wzgórzach Adelajdy, a następnie spędziła dwa lata w rodzinnej winnicy we Włoszech i vintage w Oregonie. Preferencja do produkcji wina w chłodnym klimacie doprowadziła Nadine do Marlborough i do zespołu Mud House, gdzie była od 2006 roku. W czasie jej pracy z nami Nadine została awansowana z Assistant Winemaker na Winemaker. Nadine mówi z wielkim uczuciem o winnicach Mud House na Wyspie Południowej w Nowej Zelandii. Pinot Noir z Central Otago, Pinot Gris i Riesling z Waipara i oczywiście Sauvignon Blanc z Marlborough. "To prawdziwa przyjemność móc produkować wina z trzech najbardziej ekscytujących regionów Nowej Zelandii" - mówi Nadine. Sauvignon Blanc jest jednym z ulubionych win Nadine do picia i rzemiosła. Mówi, że nie ma nic lepszego niż zapach idealnego fermentu Sauvignon Blanc. "Podnieś pokrywkę zbiornika, a za drożdżami będą ostre aromaty cytrusów, marakui i guawy. Wtedy wiesz, że to będzie dobre. " Zobacz wina Mud House.

Produkty producenta