Rodzina Jaboulet od 1834 roku wytwarza wielkie wina Cotes du Rhone. W 1984 roku firma Paul Jaboulet Aine zbudowała w okolicach La Roche de Glun nową winiarnię oraz piwnicę, które posiadają perfekcyjne warunki dla dojrzewania win. Paul Jaboulet Aine jest producentem 26 gatunków win, z których każde posiada status A.O.C. Ich jakość jest ściśle związana z idealnym położeniem winnic, unikatowym mikroklimatem i mistrzowską technologią wiwifikacji. Starazenie w dębowych beczkach ma na celu wydobycie najlepszych cech winogron, a ciężkie, ciemne butelki pozwalają winu rozwijać się i dojrzewać przez długi czas. Hermitage „La Chapelle” – nazwane tak od małej kapliczki zbudowanej w 1235 roku przez Księcia Henri Gaspard de Sterimberg – to czerwone wino ze szczepu Sarah, pochodzące z 40 – letnich krzewów. „La Chapelle” to prawdziwa „perła w koronie”. Udane roczniki takie jak 1997,1990,1983 można przechowywać od 7 do 35 lat, a naprawdę wyjątkowe nawet 50 lat. Magazyn Wine Spectator wybrał Hermitage „La Chapelle” rocznik 1961 – winem stulecia obok Petrus !961 czy Chateau Margaux 1900.

Produkty producenta