Trivento oznacza trzy wiatry: wiatry polarne, Zonda i Sudestada wieją przez słoneczną i suchą ziemię Mendozy. Bodega Trivento została założona w 1996 roku, kiedy ta mała winiarnia liczyła 150 hektarów i miała zdolność produkowania 2 milionów litrów wina. Dziś winnica posiada 1500 hektarów, które produkują 50% winogron wykorzystywanych w ich całkowitej produkcji 35 milionów litrów. Kolekcja terroir Bogega Trivento Wina obejmuje osiem winnic znajdujących się w głównych obszarach uprawy winorośli w Mendozie: Valle de Uco, Oasis Luján-Maipú i Oasis Este. Zostały starannie dobrane, z szeroką gamą topografii i mikroklimatów do uprawy wielu odmian. Pionierskie i innowacyjne rozwiązania znajdują odzwierciedlenie w obiektach Trivento. Winiarnia jest wyposażona w technologię najnowszej generacji, a techniki stosowane w pielęgnacji winogron pomagają zachować charakter każdego terroira. Beczki z francuskiego i amerykańskiego dębu używane do produkcji wysokiej jakości win są przechowywane w klimatyzowanym pokoju. Wprowadzenie na rynek pierwszego rocznika wina firmowego - Trivento Eolo Malbec - jest znaczącym wydarzeniem dla winnicy. W 2009 r. Międzynarodowy Konkurs Win i Duchów w Wielkiej Brytanii przyznaje firmie nagrodę dla „Najlepszego Argentyńskiego Producenta Wina”, uznając wkład w przemysł winiarski, standardy jakości, wpływ na różnorodność i wartość oraz edukację konsumentów. Wina Bodega Trivento cieszą się dobrą oceną na rynku globalnym, przeważają nad innymi winami niepowtarzalną złożonością i smakiem…

Produkty producenta