

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
El Esteco Estate Malbec
Kraj: Argentyna
Producent: El Esteco
Region: Salta, Chañar Punco
Szczepy: 100% Malbec
Rodzaj: Czerwone, wytrawne
Cukier resztkowy: 3,15 g / l,
Kwasowość: 6,10 g / l, pH: 3,60
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14%, PAW
.
Wino malbec początkowo już urzeka głęboka rubinowa barwa. Bukiet oferuje bogate aromaty rodzynek, kawy i ziół.S koncentrowany Malbec z nutami jagód, suszonych owoców, rodzynek, kawy i nutą zielu. Tętniące życiem podniebienie ma jędrne, soczyste garbniki, doskonałą koncentrację smaku i długą długość. Polecane do czerwonych mięs, suszonych, dojrzewających, wędlin i twardych serów.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino El Esteco Malbec ujawnia złożone aromaty ciemnych owoców, z dominacją dojrzałej śliwki i kwiatów dębu. Wino pełne, skoncentrowane, bogate w smaki ciemnych owoców, czekolady, pieczonych śliwek i nut zielnych. Podniebienie jest złożone i eksploduje, a jego koncentracja smaku jest wsparta mocnymi, soczystymi taninami. Głębokie, biedne, skaliste gleby. Nawadnianie z Andów. Szeroka amplituda termiczna z dużymi różnicami (w przybliżeniu 22 ° C między minimunem w chłodne poranki i noce, a maksimumunem w słoneczne dni). Suchy klimat, niewielkie opady, 120 mm deszczu rocznie, 15% wilgotności i 350 dni słonecznych. Zimne poranki i noce oraz długie upalne dni powodują, że wina są bardzo skoncentrowane pod względem koloru, aromatów i smaków o niepowtarzalnym owocowym charakterze. Sugestie kulinarne: Steki argentyńskie, doskonale pasuje Chuck Roll, Patatas bravas, Paella, Jamón Ibérico (Szynka iberyjska), Tortilla Española, Chorizo, Fabada asturiana, Pieczeń jagnięca, Albóndigas en salsa de tomate, Corzo asado con pure de membrillo, Migas de pastor, Pollo asado a la catalana, Przepiórki w salsie bilbaina, Pinchos morunos czyli szaszłyki, Conejo al vino blanco, Carcamusa toledana, Empanadillas de sobrasada y miel…
Celem winiarza jest produkcja eleganckich i złożonych win z tej serii. Pierwsza praca dotyczy winnic w celu uzyskania koncentracji i równowagi przy użyciu winorośli starszych niż 20 lat. Zbiór odbywa się ręcznie, umieszczając klastry w małych skrzyniach o wadze 22 kg. W winnicy moszcz jest produkowany przy użyciu soku z pierwszej prasy. 70% win dojrzewa w małych beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego przez 12 miesięcy. 100% wina przechodzi spontanicznie przez fermentację malolaktyczną.