Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Gonzalez Byass Solera 1847 Sherry Cream
Kraj: Hiszpania
Region: Andaluzja
Apelacja: DO Jerez-Xérès-Sherry
Szczepy: Palomino, Pedro xímenez
Typ: Sherry słodkie
Pojemność: 0,75 l
Wzmacniane słodkie wino o głębokiej mahoniowej barwie oraz aromatach rodzynek, wanilii i drewna. W ustach krągłe i aksamitne, o smaku pełnym nut fig, rodzynek i karmelu. Długi posmak o lekko orzechowym zabarwieniu. Podawać do deserów (lody, szarlotka) lub jako aperitif.
Notatki Winiarskie
González Byass Solera 1847 to słodka śmietanka z aromatami fig i rodzynek oraz akcentami drewna i wanilii. Podniebienie jest aksamitne, z nutami karmelu i dobrze zintegrowanego drewna. González Byass Solera 1847 to krem wyprodukowany z odmian Palomino Fino i Pedro Ximénez w DO Jerez-Xérès-Sherry przez Gonzáleza Byassa.
Jedna z najsłynniejszych andaluzyjskich bodeg produkujących wybitne sherry od 1835 roku, w tym rozpoznawalne na całym świecie wytrawne Tío Pepe. Rodzina Gonzálezów zasłynęła także inicjując w Hiszpanii rozgrywki w polo, fundując pierwszy w tym kraju trawiasty kort tenisowy oraz współtworząc hiszpańską kolej elazną. We wrześniu 2014 roku Światowe Stowarzyszenie Dziennikarzy Winiarskich uznało González Byass za najlepszą bodegę w Hiszpanii i szóstą najlepszą winiarnię świata. Podczas wiosennej edycji Mundus Vini 2023 winiarnia uzyskała tytuł Najlepszego Producenta Win Wzmacnianych.
Warszawa
ul. Wąwozowa 36/ 54
pasaż handlowy Bispol
Klasyczne sherry W nosie wyraziste, o bogatym bukiecie, w którym wyróżniają się aromaty wywołujące skojarzenia z orzechami włoskimi i laskowymi oraz nuty dębowe, a także przypraw i skóry. Na podniebieniu smakowite i doskonale zbudowane, bardzo długie, o subtelnym niuansie waniliowym wyczuwalnym w intrygującym finale nieoczekiwanie naznaczonym nutą słodyczy. Podawać do duszonych mięs, wędlin, policzków wieprzowych.
González Byass Solera 1847 to słodki krem z aromatami fig i rodzynek oraz akcentami drewna i wanilii. Podniebienie jest aksamitne, z nutami karmelu i dobrze zintegrowanego drewna.