Historia Marques de Caceres sięga lat sześćdziesiątych XX wieku, kiedy do Riojy przybył jej założyciel, Enrique Forner. Wiedzę i doświadczenie nabyte głównie w Bordeaux, w Haut-Medoc gdzie jego rodzina posiadała Chateau Camensac (Grand Cru Classe), postanowił wykorzystać swoje umiejętności w nieco zacofanej wówczas Hiszpanii. Celem było stworzyć jak najlepsze warunki do produkcji i starzenia swych win, aby sprostać zadaniu zaprosił do współpracy Emile Peynauda, jednego z najbardziej znanych francuskich enologów.
Enologowie z Marques de Caceres przez cały rok kontrolują uprawę oraz analizują grona już kilka tygodni przed rozpoczęciem zbiorów i w zależności od stopnia ich dojrzałości decydują o ich zbiorze.
Bodega Marques de Caceres znajduje się w miejscowości Cenicero, 20 km od Logrono w Rioja Alta. Ciężkie, żyzne gleby, duży wpływ Atlantyku oraz charakterystyczne dla tego miejsca niskie krzewy sprawiają, iż powstają tam dość mocne, intensywne dobrze zbudowane i zrównoważone wina.
Bodega wyróżnia się w posiadaniem się posiadaniem olbrzymich piwnic, w których dojrzewa wino. Wyposażone w 40 tys. dębowych beczek i około 10 milionów butelek zapewniają odpowiednie warunki maturacji trunków. Obecnie Bodega Marques de Caceres jest synonimem postępu i nowoczesności, połączonych z wiedzą i doświadczeniem, które wyróżniają ją na winiarskiej mapie Hiszpanii.

Produkty producenta