

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Yealands Estate Single Vineyard Sauvignon Blanc to wino nowozelandzkie, które słynie z wyjątkowego i wyrazistego smaku. Wino to powstaje z winogron uprawianych w jednej winnicy położonej w dolinie Awatere, która znana jest z produkcji jednych z najbardziej aromatycznych i złożonych winogron Sauvignon Blanc. Wino ma jasnosłomkową barwę, aromaty agrestu, marakui i cytrusów. Smak jest rześki i żywy z aromatami owoców tropikalnych, w tym ananasa i limonki. Gładki i długi finisz sprawia, że jest to idealne wino do owoców morza, sałatek i białych mięs. Dzięki wyjątkowemu profilowi smakowemu i wysokiej jakości winogronom, Yealands Estate Single Vineyard Sauvignon Blanc to pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika wina.
Delikatne, stuprocentowe Sauvignon Blanc o cytrusowych aromatach z mineralnymi nutami, o bogatej strukturze. Idealne jako aperitif, będzie odpowiednie z przystawkami, owocami morza i rybami.
Aromaty podkreślają skórka cytryny, białe kwiaty, chrupiące złote jabłka i odrobina pikanterii. Podniebienie jest żywe ze świeżymi czystymi owocami i apetyczną kwasowością.
Czyste aromaty brzoskwini i ananasa tworzą obfity nos w tej butelce. Na podniebieniu jest bardzo ciasny splot, gdzie ostra struktura i musująca kwasowość przebijają się przez smak skórki mandarynki i ananasa.
Blada słomka cytrynowa. Potencjalnie największe wydanie tego wina do tej pory. Nos obfituje w liście limonki kaffir i subtelne nuty tropikalne. Podniebienie jest elektryczne. Charakterystyczny kwas solny, zwięzłość owocu nadająca soczystości i zwiększonej pijalności.
Aromaty dojrzałej cytryny, limonki i grejpfruta ustępują miejsca trawiastej, świeżej nuty ziół. Żywe, pikantne podniebienie ma kremową konsystencję, nutę pikanterii i cudowną mineralność dzięki żywemu finiszowi.