Khvanchkara Marani Gruzja

Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wina Gruzińskie Khvanchkara Marani

 

Kraj: Gruzja

Region: Racha Lechkhumi

Apelacja: Khvanchkara

Szczepy: Aleksandreuli 50%, Mujuretuli 50%

Cukier resztkowy 30-45 g/l; T/A: 5,5-6,5 g/l

Rodzaj: Półsłodkie, czerwone

Pojemność: 0,75l

Alkohol: 11,5%

 

Rozwiń opis...

Delikatne wino o barwie rubinowej i eleganckim aromacie jeżyn, dzikiej róży, rodzynek i migdałów. Zachowana równowaga pomiędzy naturalnym aromatem, słodyczą i kwasowością oraz delikatność sprawiają, że wino jest świeże i posiada łagodny, bogaty smak.. Polecane do: potraw gruzińskich; chaczapuri; chinkali kalakuri; mcvadi; szkmeruli; Tolma, mięsa z grilla, dziczyzny oraz średnio dojrzałych serów.

Notatki Sommelier Bachus Wina

Bardzo dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatne tłoczone i poddawane fermentacji na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 23 - 280C. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 0 C.

Khvanchkara Marani Gruzja - Opinie klientów

Dodaj opinię

Khvanchkara Marani Gruzja

Dodaj opinię