

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dekantować przez godzinę. Głęboki fioletowo-brązowy kolor o wysokiej lepkości. Aromaty suszonych niebieskich owoców, dymu, skóry, tytoniu, kawy i kakao. W smaku zioła, warzywa, przyprawy i skórki orzechów. Pełne ciało i wytrawne wino z dobrze zintegrowanymi taninami i kwasowością. Duża złożoność i długi finisz. Dobrze zrównoważone i zachwycające 10-letnie wino. Połączyliśmy je z pieczoną nogą wieprzową, która naprawdę wydobyła słodycz wieprzowiny i piękno wina. Prawdziwy klejnot w tej cenie!
Wino o pięknym kolorze granatu, nos bardziej skupiony na dojrzałych owocach. Na podniebieniu czujemy pewną kwasowość, która pozostaje rozsądna, długość w ustach jest średnia.
Nadal jest dobre. Uważam, że rocznik 2018 ma dłuższą trwałość. Czy dwie butelki z rocznika 2012 są w szczytowym momencie, czy już po szczycie? Owoce znikają stosunkowo szybko na podniebieniu. Ale nadal jest dobrze zrobione, a owoców nie brakuje aż tak bardzo w antrykocie.
cudowny smak wina
Rioja Bordon Gran Reserva - Rubinowoczerwony kolor z rdzawymi odcieniami. Złożone w nosie, dobra intensywność, balsamiczny, korzenny, skórzany, tytoniowy; wszystko to na zachwycającym tle kandyzowanych owoców. Bardzo kusząca kombinacja. W ustach eleganckie, smaczne, wysoce aromatyczne, zmysłowe taniny nadal obecne w klasycznym stylu i utrzymujące się w posmaku. Wino wykonane z Tempranillo, Graciano i Mazuelo z winnic w 3 podobszarach w Rioja o różnych typach gleby: Rioja Alta, Rioja Alavesa i Rioja Oriental, zwróconych na północ u podnóża Sierra de la Demanda. Wino leżakuje w nowych i dwuletnich średnio palonych białych beczkach z amerykańskiego (Ohio) i francuskiego dębu przez 30 miesięcy, z dekantacją co 6 miesięcy w celu ułatwienia naturalnego procesu filtrowania. Następnie pozostaje w butelce przez 36 miesięcy w celu uszlachetnienia.
Tempranillo i Idiazabal są doskonałym przykładem starego powiedzenia „jeśli coś rośnie razem, to idzie razem”. Oba są hiszpańskie i oba mają pikantne, dymne smaki, które idealnie do siebie pasują. Pełne ciało znalezione w przeciętnym Tempranillo to wspaniałe połączenie z twardszą konsystencją Idiazabal, podczas gdy taniny wina kontrastują z maślanym smakiem sera.