

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bepin de Eto Prosecco Brut
Apelacja: DOC Prosecco di Valdobbiadene
Kolor wina: Białe
Smak: Wytrawne
Producent: Bepin de Eto
Region: Włochy Veneto
Kategoria: Musujące
Klasyfikacja: Regionalne
Szczep: Glera
Zamknięcie: Korek
Pojemność: 0,75 l
Alkohol: 11,0%
Bepin de Eto Prosecco Superiore to włoskie wino musujące, powstające ze szczepu Glera. Świetne na każdą okazję, zwłaszcza w towarzystwie - a to za sprawą przyjemnych bąbelków i wyczuwalnych zapachów jabłek, gruszek i brzoskwiń. To sprawdzona recepta na poprawę humoru, dlatego sugerujemy sięganie po nie, nie tylko w czasie karnawału.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Prosecco Spumante Brut godne I naprawdę przyjemne wino musujące najwyższej jakości, a nawet butelka Spumante przyciąga wzrok i jest małym dziełem sztuki, dzięki czemu kształt plastra miodu kropli symbolizuje wrażenie sensoryczne delikatnego, trwałego perlącego musu na podniebieniu. Pochodzi z serca obszaru uprawy DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore, ze stoków pierwszych podnóża Dolomitów w północnej części prowincji Treviso, w pagórkowatym krajobrazie Felettano. Prosecco Bepin de Eto prezentuje się w świeżej, średniej gęstości słomkowożółtej barwie z zielonkawymi refleksami i pięknym musem. Wino musujące proseco ma bogaty zapach nut zielonego jabłka, brzoskwini, cytrusów i kwiatów (kwiatów). Podniebienie jest świeże i owocowe z przyjemną słodyczą kwasowości i przyjemnym smakiem w ustach, słodyczą i ekscytującym babelkiem. Świeży i owocowy z przyjemnym mrowieniem, Bepin de Eto jest idealny jako aperitif, do lekkich posiłków. Sugestie kulinarne: krem z brokułów, lekka sałatka warzywna, Hawajskie fale, wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie, kurczak z ananasem na sposób chiński, kurczak curry z brokułami, kurczak z makaronem ryżowym, wątróbka drobiowa w szynce szwarcwaldzkiej duszona z cebulą, sałatka z kurczakiem i brzoskwinią, rożki z tortilli z krewetkami i awokado…
W Veneto, pośrodku wzgórz Colli di Conegliano, leży winiarnia rodziny Ceschin. W poszukiwaniu nowych wyzwań pradziadek Nicoletto przejął winnicę. Z ogromną pasją i zaangażowaniem stworzył solidną podstawę dla operacji. Nicoletto przekazał go swojemu synowi Mosé, a następnie synowi Giuseppe, który zyskał uznanie miejscowych, którzy nazywali go zewnętrznym podobieństwem do dziadka z powodu Bepina de Eto, Nicolettosa Giuseppe. Po tym, jak syn Giuseppe, Ettore, nauczył się sztuki wytwarzania dobrego wina i zdobył zaufanie swoich kolegów, w 1965 r. Ze spokojną determinacją przejął zarządzanie firmą rodzinną. Dziś jego trzy córki pomagają mu w tym. Nadał domowi wina nazwę Bepin de Eto, jako hołd dla ojca, rodziny i historii.
Jedno z ciekawszych prosecco valdobbiadene, mocno cytrusowo-jabłkowe z intensywnymi bąblami.
Tutaj tradycja spotyka się z innowacją, a Ettore zawsze starał się wydobyć ze swoich winogron to, co najlepsze. A fakt, że tak dobrze zintegrował już swoje córki z biznesem, nie tylko zapewnia sukcesję, ale także wnosi odpowiednią dawkę młodzieńczego wigoru na przyszłość.
2022-06-23
Prosecco Spumante Brut Bepin de Eto
W ustach wino jest łagodnie wytrawne i przyjemnie orzeźwiające a jego smak pobudza apetyt. Jest odpowiednie na wiele okazji a nawet bez okazji, jeżeli akurat mamy ochotę na kieliszek wina z bąbelkami.