Historia Masi jest nieodłącznie związana z dziejami winnic z okolic Werony, w regionie Veneto. Nazwa firmy, która od XVII wieku należy do rodziny Boscaini, wywodzi się od nazwy doliny „vaio dei Masi”. Krok po kroku firma wchodziła w posiadanie najlepszych terenów upraw w Veneto. Wśród wszystkich winnic będących pod kontrolą Masi, najbardziej prestiżową posiadłością jest winnica w Valpolicella – Serego Alighieri. W przeszłości należała ona do syna poety Dantego Alighieri. Masi wytważa bardzo ekskluzywne, nowoczesne w stylu wina, ale głęboko osadzone w lokalnej tradycji. Używane winogrona są charakterystycznymi szczepami regionu: Cortina, rondinella i Molnara. Winifikacja opiera się zarówno na tradycyjnych metodach „appassimento” jak i nowoczesnych technikach. Rezultatem są wina o unikalnej osobowości, oddające specyficzny styl regionu Veneto.

Produkty producenta