

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Klasyczne wino inspirowane tradycją Werony, ale stworzone we współczesnym stylu, Masi Colbaraca Soave Classico Superiore One wydobywa wspaniały potencjał winogron Garganega dojrzewających w winnicach Monteforte, legendarnego regionu Soave, którego wulkaniczna gleba i cechy klimatyczne nadają owocom niezwykle przyjemną mineralność. Eleganckie, aksamitne, aromatyczne i o imponującej strukturze, Masi Colbaraca Soave Classico Superiore One wyróżnia się przede wszystkim wysoką kwasowością i znacznym potencjałem starzenia. Doskonale nadaje się jako aperitif lub do owoców morza, ryb, risotto, jajek i dań z białego mięsa. Idealna temperatura do degustacji to 8–10 stopni Celsjusza, dzięki czemu wino może w pełni rozwinąć swoje walory kształtujące jego wyjątkową osobowość.
Absolutnie dobre w Koszystej cenie
Levarie Soave Classico, to klasyczne białe wino włoskie, sławne na całym świecie ze względu na swój delikatny aromat i smak oraz ogólne wrażenie lekkości. Produkowane jest w stylu nowoczesnym w regionie Veneto, w tradycyjnym obszarze w ramach apelacji Soave.
Nuty alpejskiej flory, grejpfruta i marakui łączą się z nutami pachnących rogalików i ziół leczniczych ozdobionych stemplami węglowodorowymi. W ustach świeże i rześkie, wzmocnione obecnością ziarnistego jodu. Owocowy finisz o niezwykłej trwałości.
Kolor słomkowożółty z zielonkawymi refleksami. W nosie przyjemne aromaty kwiatowe i letnich owoców, takich jak morela i brzoskwinia. Na podniebieniu delikatna mineralność nadaje mu przytulną elegancję, która jest bardzo dobrze zrównoważona świeżością.
Masi's Colbaraca Soave Classico Superiore DOCG to jedno z klasycznych białych win z regionu winiarskiego Veneto we Włoszech. Zaprojektowana we współczesnym stylu Colbaraca jest wytwarzana w 100% z winogron Garganega uprawianych w winnicach należących do Masi w Monteforte, sercu historycznego i tradycyjnego obszaru Soave. Wino o jasnosłomkowej barwie, aromaty owoców tropikalnych z bananami, mango i nutami skórki grejpfruta. W smaku dobrze zbudowane, kremowe z nutami gruszki i dobrą mineralnością. Znakomity Soave w nowoczesnym stylu, doskonały jako aperitif lub do przystawek, owoców morza lub ryb, risotto i dań makaronowych z warzywami lub innymi lekkimi sosami. Dobre również do jajek i białych mięs.
Atrakcyjny bukiet owocowy rozpieszcza nos, delikatny i elegancki. Na podniebieniu raczej delikatne, miękkie i zrównoważone z pięknym finałem
Kolor słomkowożółty. Na nosie intensywne nuty żółtych i tropikalnych owoców, cytrusów i świeżych orzechów laskowych, z aromatycznymi ziołami. Na podniebieniu wino jest świeże, miękkie i owocowe, charakteryzuje się przyjemną gładkością i końcową kwasowością.Soave doskonale sprawdza się jako aperitif szczególnie w ciepły wiosenno-letni wieczór. W połączeniu z pizzą, mozzarellą i świeżymi produktami mlecznymi, w tym serami, rybami słodkowodnymi lub delikatnymi, takimi jak pstrąg łososiowy, karp i dorsz gotowany na parze. Doskonały również do dań ze szparagów lub makaronów z delikatnym sosem.