

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino, które piję regularnie ze względu na bezkonkurencyjny stosunek jakości do ceny i charakter. Rioja jest jednocześnie bardzo owocowa (jeżyny, czarna porzeczka) i dobrze zrównoważona, pasuje do mięs i wędlin.
Doskonałe wino, doskonała piwnica, nie można się pomylić. Nos dojrzałych czarnych owoców, delikatny i zrównoważony atak z delikatnymi taninami. Duży potencjał starzenia.
To wino ma dobry, dość treściwy i jedwabisty atak oraz bardzo przyjemny środek podniebienia, w którym pojawiają się te same nuty czerwonych owoców, które zauważono w nosie. Ma dobrą kwasowość, która zapewnia mu świeżość oraz miękkie i bardzo wyrafinowane taninowe odczucie. Wiśniowo-czerwony kolor z bordowymi krawędziami. Czyste i jasne wino z cienkimi, wolno opadającymi łzami. Dobre intensywne aromaty nosowe, wśród których wyróżniają się intensywne i bardzo wyraziste nuty dojrzałych czerwonych owoców. Doskonale zintegrowane lekkie aromaty tostowe są również wyczuwalne. Niektóre nuty balsamiczne i korzenne są również zauważalne wraz z nutami mokrej ziemi.
Piękny, mocny kolor atrakcyjnie prezentuje się w kieliszku. Bukiet przywodzi aromaty goździków, pieprzu i cedru. Podniebienie potężne, bogate, korzenne. Nietuzinkowe, czerwone wino o hiszpańskim charakterze, oddające bukiet malowniczych terrior Rioja. W nosie wyczujemy typowe aromaty przyprawowe, herbaciane i czarnej wiśni z nutami minerałów dającymi głębię. Usta bogate i pełne. Na podniebieniu tego hiszpańskiego wina wyczujemy także świetną budowę, ładną fakturę i długi finisz. Solidna struktura i odpowiednia kwasowość pozwolą na połączenie wina z potrawami jest jego doskonałe dopasowanie do smaku grillowanych potraw. Najlepiej komponuje się z mięsem w ziołach albo jagnięciną. Z akcentów hiszpańskich należy wspomnieć o sezonowanej szynce oraz kiełbasie chorizo.