Wino Wakefield Cabernet Sauvignon

100,00 zł
Brutto

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Wakefield Cabernet Sauvignon   

 

Kraj: Australia

Region: Clare Valley

Producent: Wakefield

Typ: Dry Red Cabernet Sauvignon

Pojemność: 0,75 l

Alkohol: 14%

 

Rozwiń opis...

Wino o mocnych aromatach dojrzałych czarnych porzeczek, przypraw, liści pomidora z nutą eukaliptusa. Wyczuwalne także delikatne aromaty cedru i ciemnej czekolady, pochodzące z dojrzewania w beczkach. W ustach wino bardzo bogate i wyraziste. Mocne smaki porzeczek i jagód, połączone z akcentem przypraw i nutą cedrowego pudełka do cygar. Taniny gładkie i eleganckie. Wino dobrze zrównoważone, złożone z długim finiszem.

 

Notatki Sommelier Bachus Wina

Cabernet Sauvignon Estate od Wakefield to wizytówka wina Cabernet Sauvignon z południowej Australii. W kieliszku świeci ciemnoczerwono z fioletowymi refleksami, w nosie to czerwone wino rozwija bukiet z intensywnymi, głębokimi aromatami czarnej porzeczki i czarnej porzeczki, subtelną przyprawą i niuansami cedru i ciemnej czekolady. Na podniebieniu australijski Cabernet Sauvignon wykazuje imponującą intensywność, owocowy smak czarnej porzeczki i czarnej porzeczki łączy się z nutami dębu, cedru i przypraw. Taniny są zazwyczaj delikatne i eleganckie, zrównoważone i dobrze zintegrowane, złożone i okrągłe aż do długiego finiszu. Cabernet Sauvignon z Wakefield wino przetwarza się w 100% winogrona Cabernet Sauvignon, które rosną w chłodnej dolinie Clare, w rodzinnych winnicach.

 Fermentacja odbywa się we własnych, oryginalnych zbiornikach fermentacyjnych „Potter”: maceracja, ekstrakcja barwników i garbników może być w ten sposób optymalnie kontrolowana. Część moszczu pozostawia się na skórkach przez dwa tygodnie dłużej, aby zwiększyć strukturę garbników w winie. Następnie jest delikatnie tłoczony, fermentacja jabłkowo-mlekowa odbywa się w beczkach z francuskiego dębu. Następnie dojrzewa przez co najmniej 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z czego 10% w nowych beczkach dębowych, a pozostałe 90% w beczkach, które mają już od 1 do 4 lat. Następnie konkluzja tworzy mieszanie różnych win beczkowych i butelkowanie w butelce. Ciesz się tym wytrawnym Cabernet Sauvignon z wołowiną i jagnięciną lub pikantnymi serami.

  

Wakefield Wines, winiarnia, która jest również znana na rodzimym rynku w Australii jako Taylors Wines. Winiarnia została założona przez Billa Taylora Sr. i jego synów w 1969 roku w Clare Valley w Australii Południowej. W tamtym czasie Bill Sr. był już doświadczonym sprzedawcą wina z głęboką pasją do przemysłu winiarskiego. Jednak chciał stworzyć własne wyjątkowe wina noszące nazwisko rodzinne i szukał działki ziemi, aby spełnić to marzenie. Bill Sr. założył posiadłość po nabyciu działki ziemi nad rzeką Wakefield w Clare Valley.

Obecnie Wakefield Wines jest prowadzone przez trzecie pokolenie rodziny Taylor - braci Mitchella, Justina i Clintona. Wspólnie kontynuują tradycję swojego dziadka, pozostając wiernymi swoim podstawowym wartościom jakości, autentyczności i rzemiosła. Jako zarządcy ziemi, rodzina Taylor jest również zaangażowana w zrównoważony rozwój. Z pasją do winiarstwa, wykorzystując innowacyjne techniki, dbając o szczegóły i oddając się jakości, rodzina Taylorów nadal wytwarza wyjątkowe wina i jest jednym z najbardziej szanowanych producentów wina na świecie.

Z kilkoma asortymentami w portfolio Wakefield, to konkretne czerwone wino pochodzi z ich asortymentu Estate Label, który celebruje rodzinny biznes winiarski, który został założony w 1969 roku po tym, jak postanowili stworzyć prawdziwą posiadłość w stylu „starego świata” w Clare Valley. Termin „Estate” w języku wina oznacza, że ​​winnice i winiarnia znajdują się w tym samym miejscu. Rodzina Taylorów zainspirowała się wielkimi producentami Bordeaux, w szczególności Chateaux Mouton Rothschild, i dała rodzinie ostateczną kontrolę nad winnicami, winiarnią i butelkowaniem. Obecnie wszystkie wina są wytwarzane i butelkowane w posiadłości, ale nie wszystkie owoce do win Estate Label są uprawiane na terenie posiadłości. Ten Cabernet Sauvignon (i Shiraz) były pierwszymi winami, które rodzina wypuściła i są sercem i duszą biznesu.

Wakefield Cabernet Sauvignon - Opinie klientów

Dodaj opinię

Wakefield Cabernet Sauvignon

Dodaj opinię