

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino ma czyste, pachnące i lekko perfumowane aromaty, które są intensywne z ciemnoczerwoną wiśnią, czarną wiśnią, pikantną mokrą ziemią i nutami drzewa sandałowego, wraz z akcentami drobnych przypraw dębowych, czarnej śliwki i nutami kwiatów róży wyłaniającymi się z czasem w kieliszku. Jest średnio-pełne z mocnymi, chwytliwymi i wysuszającymi taninami, które dodają ciężaru i struktury podniebieniu. Jest wytrawne z pięknymi smakami czarnej wiśni, ciemnoczerwonej wiśni, pikantnej mokrej ziemi, kwiatów róży, drzewa sandałowego i dębowych przypraw, z akcentami lukrecji i skóry dodającymi dalszej złożoności. Ma bardzo dobrą, soczystą kwasowość, podczas gdy pikantna ziemia z akcentami mineralnymi utrzymuje się na długim, wytrawnym finiszu.
To niezwykle zmysłowe Barolo o charakterze dzikich czarnych owoców, takich jak dojrzałe czarne jagody i suszone daktyle. Świeższe nuty krwistych pomarańczy. Zrównoważona waniliowa nuta na podniebieniu, która pokrywa jędrne, ziarniste taniny i niesie kremową owocowe aż po długi finisz. Niezwykle soczysty i kuszący.
Nos ciepły i przekonujący, owocowy z różnorodnymi czarnymi owocami, w szczególności jeżyną, jagodą i wanilią. W kieliszku zmienia się składnik aromatyczny, ewoluując w stronę tytoniu, czekolady i nieco w stronę kawy. Złożoność jest wyczuwalna w ustach. W smaku pełne i strukturalne, o świeżości, która sprawia, że jest długie i przyjemne, z jedwabistymi taninami i doskonałą kwasowością.
Barolo Marchesi di Barolo wino jest po prostu niezwykłe. Same aromaty są olśniewające. Słodki tytoń, grafit, mokka, czarna wiśnia i przyprawy nadają rokowi 2006 jego egzotyczną, ponętną osobowość. W smaku bogate, głębokie i wyraziste, wino Barolo 2006 charakteryzuje się oszałamiającą głębią i niezwykłą intensywnością od początku do końca. Czas spędzony w kieliszku pozwala niezliczonym warstwom smaku i wymiarów jeszcze pełniej urzeczywistnić się w winie, które oddaje esencję stylu domu Marchesi di Barolo i osobowość winnicy Marchesi di Barolo to wspaniałe czerwone wino z Piemontu
Wino rozwija bogate aromaty dzikich jagód, róży i zardzewiałych paznokci. Na podniebieniu szczery atak utrzymuje się aż do finiszu dzięki przyjemnej, płynnej kwasowości. Garbniki są nadal nieco mocne, ale z czasem udoskonalą się. To legendarne wino, które może leżakować w piwnicach przez wiele lat, od pokoleń sztandarowy nosiciel apelacji Barolo.
W kieliszku Barolo ma średni granatowy kolor. Oferuje aromaty suszonych kwiatów fiołka, suszonej maliny i ciemnych owoców – na myśl przychodzą wiśnia i jeżyna. Smaki dębu są dość delikatne, gdyż wino dojrzewało w dużych, dębowych beczkach drugiego użycia. Spodziewaj się nut cynamonu, goździków i odrobiny ciemnej czekolady. Wino jest wytrawne i pełne. Jest jeszcze dość młode, więc można się spodziewać wysokiego poziomu tanin, ale są one zrównoważone i wino jest już całkiem pijalne.
Złożony nos łączący śliwkę, morwę, dojrzałą truskawkę i brązową przyprawę z delikatnymi nutami kwiatowymi i fiołkowymi. Garbniki są mocne i przyjemnie wspierane przez pulchne owoce i zaokrągloną konsystencję, co daje dobry, długi finisz.
Doskonałe wytrawne czerwone wino Barolo jest ziemiste, dębowe i ma aromat suszonych płatków róż i delikatnej wanilii. Pokochasz niuanse czerwonych jagód, polnych kwiatów, krwistej pomarańczy, cynamonu i mięty. Jest średniej budowy i będzie się starzeć do około 2040 roku.
W nosie dominują aromaty wiśni i skóry z nutami jeżyn, dojrzałych śliwek, drzewa sandałowego i ziół. Gęste taniny i aromaty wiśni na podniebieniu nadają temu wspaniałemu winu długi i trwały finisz.
Mocnej, aksamitnej taninie towarzyszy owocowa, zaokrąglona konsystencja i długi finisz.
Barolo, które dobrze wyraża szlachetność tego pochodzenia, które zawsze było uznawane za jedno z najbardziej odpowiednich w tej apelacji, ze względu na zdolność łączenia finezji i mocy. Prezentowany jest w kieliszku o pięknej jasnej, granatowej czerwieni z rubinowymi refleksami. Elegancki i wyrafinowany, wyraża w nosie aromaty przypominające suszone płatki róż, fiołki, dziką różę, miękkie przyprawy, korzeń lukrecji, na tle małych czerwonych jagód. Dzięki dobrej strukturze i intensywności smaku ma gęstą, ale rozwiniętą i dojrzałą konsystencję taniny, która otacza złożone, głębokie i drobno zróżnicowane aromaty . Finisz jest bardzo długi i trwały.