

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Mocno zwinięty. Wyraźnie słodki dąb amerykański – przyprawy do pieczenia, posypka cukrem pudrem. Włoskie crostoli, krążki cynamonu, laska wanilii z Madagaskaru. Owoc ma taką gęstość, yin i yang cabernet i shiraz, podstawowy produkt Penfolds. Żadnych zmagań o dominację odmianową, harmonijne. Tradycyjne niemieckie słodkości Kuchen (cukiernia), tort orzechowy z lukrem ganache, coulis malinowy, kremówka. Świeże czarne wiśnie i dojrzałe czarne śliwki. W pikantnej kuli wyczuwalne są nuty smażonego wagyu doprawionego mielonym pieprzem. Suszone pomidory, salsa verde i tapenada z oliwek kalamata. Fascynujące współgranie pomiędzy cabernet sauvignon i shiraz, zapewniające nie tylko znaczną długość i strukturę, ale także szerokość i gęstość. Rezultat... całkowicie wypełnia podniebienie. Zawsze oczekiwany, charakterystyczny kremowy Bin 389 na środkowym podniebieniu. Wino, które ma wiele do zaoferowania nawet w przypływie młodości. Kompleksowe smaki: pikantne niuanse świeżo pokrojonego kopru włoskiego, zwiędłych liści radicchio i marynowanej rzepy. Marokańskie paski jagnięce na smaku bakłażana. Czerwona lukrecja i wiśnia stanowią słodki kontrapunkt. Wyewoluowane taniny płynnie wpływają na strukturę podniebienia. Potrwa wiele dziesięcioleci, jeśli uda ci się poczekać tak długo.
Ta bogata i wyrafinowana czerwień ma dekadencko przyprawiony smak ciemnej wiśni i śliwki, z akcentami tostowymi. Kończy się smołą i nutą mokki na strukturalnym finiszu.
W szklance to wino świeci błyszczącą granatową czerwienią w ciemnych odcieniach. Złożony bukiet sprawia, że niezwykle trudno rozpoznać poszczególne komponenty. Pod wpływem powietrza rozwija się imponujący charakter przechowywania w beczkach, któremu towarzyszą aromaty fig, daktyli, śliwek i pigw uzupełnione nutami sosu sojowego i hoisin. Wyraźna świeżość z ciemnymi jagodami (jeżyna i czarna porzeczka) jest wyraźnie zauważalna. W tle dyskretnie pozostają nuty węgla drzewnego i włoskich warzyw (cukinia, bakłażan).