Wino Louis Jadot Pinot Noir Bourgogne Couvent des Jacobins

200,00 zł
Brutto
601 Przedmioty

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Okazja
Do Kolacji
Potrawa
Wino Do Mięsa Czerwonego
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.


Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins



Kraj: Francja

Region winiarski: Burgundia

Winiarnia: Louis Jadot

Szczep: Pinot Noir

Pojemność: 0,75lBK6

 



Rozwiń opis...

Berried i świeże czerwienie to wina lekkie lub średnio mocne nasycone smakami i kwasowością świeżych jagód. W tych winach można wyczuć dojrzałe nuty żurawiny, malin i wiśni. Czysta świeżość sprawia, że ​​idealnie nadają się do różnych potraw. Berried i świeże czerwienie dobrze komponują się z makaronem, potrawami z warzyw i kurczaków oraz narządami wewnętrznymi, takimi jak wątroba, ale także z rybami. Spróbuj z pomidorowymi daniami z makaronu, gulaszem z kurczaka z marokańskimi przyprawami lub pieczonym łososiem z serem pleśniowym.



 

Notatki Sommelier Bachus Wina

Czerwone Bourgogne Couvent des Jacobins to cuvée różnych win z Côte d'Or, Chalonnais i Auxerrois. Wino przeszło dziewięć do szesnastu miesięcy leżakowania w dębie i stali i podawane jest lekko chłodne przez pierwsze dwa lata po butelkowaniu, jako przysmak z grillowanym lub pieczonym czerwonym mięsem. Po tych pierwszych latach życia Couvent des Jacobins staje się bardziej złożony i coraz bardziej widoczny jest charakterystyczny charakter pinot noir: dojrzałe wiśnie, czarna porzeczka i elegancka pikantność w zapachu i smaku. Dobre roczniki z łatwością starzeją się w butelce przez sześć do siedmiu lat.



Polecane potrawy do Wina Pinot Noir: Kotlety schabowe z czosnkiem i balsamico, Zapiekanka Dauphinois, Grillowany bas z tapenadą pomidorową, Grillowany ser z pieczarkami, Grillowany kurczak, tartine z awokado i grillowaną czerwoną papryką, Sałatka z grillowanych warzyw à la grecque, Gyros z kurczakiem grillowanym na grillu, tzatziki i mizerią, Quiche z szynką i serem, Sala włoska z mozzarella, Pieczeń mięsna, risotto mediolańskie, Pizza neapolitańska, Zupa cebulowa z piwem i serem Quebec, Pieczeń z szynki pomarańczowo-imbirowej, Panini z prosciutto, kalabryczką i parmezanem, Sałatka Panzanella, Penne alla gigi przyozdobione rukolą, Pasztet z wątróbek drobiowych z pistacjami i porto, Polpettes (klopsiki cielęce z parmezanem i sosem pomidorowym), Polędwiczki wieprzowe faszerowane jabłkami i starym cheddar, Pizza prosciutto i aragula, Burgery wieprzowe nadziewane serem Quebec z boczkiem i awokado, Tartine z ricottą, pomidorem i szynką, Pieczone skórki ziemniaczane z dipem ze śmietany…



 

W Maison Louis Jadot matre de chais Jacques Lardière pozwala naturze podążać swoim torem. Unika stosowania herbicydów, pestycydów, nawozów i wszelkich innych stymulantów upraw lub środków ochronnych. Bo wierzy, że zdrowa gleba daje mocne winogrona, a więc i dobre wina. Winogrona do win Louis Jadot są zawsze zbierane ręcznie. Zapobiega to przedostawaniu się przerośniętych i niedojrzałych owoców do procesu winifikacji. Maison Jadot płaci swoim dostawcom w tej dziedzinie wysokie ceny, ale oczekuje tylko najlepszych winogron. Na przykład dom ma doskonałe chardonnay z całkowicie otoczonego murem Château de Loché.


Louis Jadot Pinot Noir Bourgogne Couvent des Jacobins - Opinie klientów

4.7
Oceń 
Quality


2025-06-08

Francuskie wino pinot noir

Aromat wypełniony jest nutami czarnej wiśni, suszonej wiśni, suszonych ziół i subtelną nutą mięty. W smaku jest lekki, świeży i dojrzały, z soczystymi smakami wiśni i żurawiny, które są idealnie zrównoważone kwasowością. Finisz jest długi i złożony, z ciepłymi, pikantnymi przyprawami, takimi jak cynamon, anyż i lukrecja, które dodają winu głębi. Ten Pinot Noir z Francji jest naprawdę wyjątkowy. Prezentuje delikatne, ale intensywne smaki, z których słynie Burgundia Pinot Noir.

Oceń 
Quality


2025-01-12

Louis Jadot Pinot Noir

Wyraziste owoce i skwierczące, aromatycznie złożone przyprawy tańczą razem w tym dobrze ustrukturyzowanym, ekologicznie uprawianym Pinot Noir. Soczyste taniny niosą dojrzałe czerwone i czarne smaki wiśni, a także posypkę płatków róż i proszku z borowików, a wszystko to jest przełamane żywą kwasowością, która obiecuje dekadę, jeśli możesz tak długo czekać.

Oceń 
Quality


2023-10-01

Louis Jadot Pinot Noir

Dojrzały wyraz Pinot Noir, ma wystarczającą kwasowość pulsującą pod powierzchnią, aby zachować świeżość. Smaki roztopionej czekolady i pomarańczy otoczone są karmelem i doprawione prażoną wanilią i gałką muszkatołową. Śliwki, suszone skórki pomarańczy i płatki róż zyskują przyczepność pod wpływem powietrza. Pinot Noir w kompozycji kulinarnej znajdzie zielone światło z tuńczykiem obtoczonym fasolą w marynacie z pomidorów i makaronem ryżowym.

Oceń 
Quality


2022-09-25

Louis Jadot Pinot Noir 2018

Eleganckie wino, mocniejsze niż większość Win Pinot Noir które uwalnia bardzo atrakcyjny zapach gotowanych jeżyn. To pełne, łagodne i nieco przejaśnione wino rozwija nuty kompotu z czerwonej wiśni, kamienia i kawy mocha. Świetne burgundzkie wino.

Oceń 
Quality


2022-09-25

2016 Louis Jadot Pinot Noir

Wino Pinot Noir o aromatach ciemnych owoców i delikatnych nutach zwierzęcych. Jego atak jest elastyczny, zyskuje konsystencję podczas degustacji z teksturowanym podniebieniem i pięknymi garbnikami. Udany burgundzki cuvée.

Oceń 
Quality


2022-09-08

Pinot Noir Bourgogne

Wino lśni głęboką rubinową czerwienią w kieliszku z aromatami czerwonych owoców jagodowych i dojrzałych wiśni. Podkreślony delikatnymi ziołowymi niuansami, jest soczysty i orzeźwiający z uroczymi owocami, subtelnymi przyprawami i wyrafinowanymi taninami, które nadają mu porywającą konsystencję.

Dodaj opinię

Louis Jadot Pinot Noir Bourgogne Couvent des Jacobins


Dodaj opinię