

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Ocena 18 przyznana za stosunek jakości do ceny. W sprzedaży w Vinatis, to dobra okazja, albo przynajmniej prawdziwa gratka dla codziennego wina za mniej niż 10 euro — jest idealne!
Złapałem to wino w nieco niezręcznym momencie; dąb był dość wyczuwalny i było trochę lotności. Intensywny wiśniowo-czerwony kolor. Fioletowe refleksy. Czysty i jasny. Aromat jest mniej owocowy niż inne wina z tej winnicy, jednak nadal wyczuwalne są w nim nuty dzikich owoców i przypraw. Dobrze zintegrowane drewno i minerały, charakterystyczne dla wapiennych gleb winnicy.W ustach szeroki i mocny. Dobra równowaga między kwasowością i alkoholem oraz wyraziste taniny. Owocowy i trwały finisz. Rezultatem jest mocne i dojrzałe wino o dużej ekspresji i osobowości. Wino nie jest potęgą; to delikatniejszy rocznik. Po kilku godzinach w kieliszku wino wykazuje o wiele więcej równowagi i harmonii, co tylko wzmocniło moje przekonania.
Doskonały przykład że wina mogą być idealne. Pujanza Norte ma jasny, intensywny wiśniowo-czerwony kolor. W nosie wyczuwalne są nuty dzikich jagód, przypraw i dobrze zintegrowanego drewna. Jego mineralność pokazuje wpływ wapiennych gleb, z których pochodzi. Podniebienie jest pełne, z jędrnymi, ale nie agresywnymi taninami. Mocne i żywe, ale jednocześnie wykazujące doskonałą równowagę między ciałem, kwasowością i alkoholem. Owocowy posmak, bardzo wyrazisty i trwały.
Pujanza Norte to wino o dużej aromatycznej rozpiętości, które ujawnia swoją moc, dojrzałość i mięsistość z równowagą i elegancją. To nowoczesne, jasno określające swoje pochodzenie, wino z Rioja Alavesa, mineralne i świeże, z długą żywotnością przed sobą, które nadaje się do przechowywania w piwnicy, aby można było się nim delektować w najwspanialszym wydaniu. Emanuje z winogron pochodzących z Finca Norte, winnicy o powierzchni 2,7 ha. posadzone na gruntach o glebach kredowo-gliniastych, leżących na wysokości 720 m n.p.m. i zwróconych na północ. Moszcz fermentuje w zbiornikach ze stali nierdzewnej (zarówno do fermentacji alkoholowej, jak i jabłkowo-mlekowej), a wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu przez około 14 do 16 miesięcy, w zależności od rocznika.
Bogata czerwień, naznaczona mieszanką czarnej wiśni, jeżyny, dzikich ziół i żelaza. Chodzi głównie o owoce, z gęstą matrycą garbników zapewniających strukturę. Drobna długość.