- -80,00 zł
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bodegas Muga Torre Muga Rioja
Wino z Hiszpanii
Producent: Bodegas Muga
Wysokiej klasy wino z Hiszpanii, region Rioja
Szczepy: Tempranillo, Mazuelo i Graciano
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14,5%
Fermentacja zawsze zaczyna się naturalnie i spontanicznie. Winogrona zawsze będą fermentować w drewnianych kadziach z miejscowymi drożdżami i bez kontroli temperatury. Czasy maceracji mogą się różnić, do dwóch lub trzech tygodni. Wino dojrzewa przez 18 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu z okolic Allier. Po dojrzewaniu wino klaruje się lekko świeżymi białkami jaj. Gęste nogi, które odsłania to wino, świadczą o jego ogromnej elegancji. Fioletowe odcienie wokół obręczy odzwierciedlają jej młodość. W nosie wyczuwalne są aromaty czarnych owoców u szczytu dojrzałości, pikantne aromaty czarnego pieprzu oraz leśne zioła. Niuanse ziół balsamicznych pojawiają się z rozmarynem i nutami dymu pochodzącymi ze starzenia w najwyższej klasy dębowych beczkach, tworząc harmonię i równowagę, której nie da się dopasować. W ustach znajdziemy soczyste, eleganckie taniny z przyjemną ostrą kwasowością dla równowagi podniebienia. Nuty lukrecji i powrotu pieprzu. Bardzo trwałe, eleganckie, przyjemne i przystępne wino. Możesz sparować to wino z czerwonym mięsem pozostawionym do powieszenia na dobrą zabawę, zwierzynę lub w przypadku braku, delektować się nim samodzielnie. Polecamy również jako dodatek do grillowanej białej ryby.
Notatki Sommelier Bachus Wina
W Torre Muga Red wine wyróżniają się inne nuty, jak na przykład większa obecność owoców w tym przypadku czerni. Do tego szlachetność doskonale wkomponowanych tanin wraz z większą świeżością, strukturą, długością i złożonością (nuty balsamiczne, nuty aromatycznych roślin, przypraw i lekkich tostów). I zdolność do ewolucji, która na razie wydaje się nieograniczona. Wracając do niego po pewnym czasie, będziesz, jak ćwierć wieku temu, na nowo odtworzyć się we śnie.
Warszawa
ul. Wąwozowa 36/ 54
pasaż handlowy Bispol
Doskonały stosunek jakości do ceny. Bardzo zrównoważony, przyjemnie się go teraz pije, ale będzie się dobrze przechowywał, ponieważ będzie smakował dobrze po kilku dniach. Polecam.
Wino odsłania płaszcz głębokiego koloru wiśni, niemal nieprzeniknionego dla oka. Gdy zbliżymy go do nosa, rozwija się gobelin aromatów, odsłaniając dojrzałe owoce, takie jak śliwki i jeżyny, przeplatane pikantnymi błyskami cynamonu i czarnego pieprzu, uzupełnione słodką nutą lukrecji. W smaku jest orzeźwiający, z miękkimi, płynnie zintegrowanymi taninami, które tworzą solidną strukturę. Podróż kończy się długim i długotrwałym finiszem, w którym można dostrzec delikatne niuanse balsamiczne, dopełniające skoncentrowany i wyrafinowany profil.
Wrażenia na nosie są tak samo intensywne, jak jego czarno-fioletowy kolor. Choć z początku lekko zamknięty, po dużej porcji tlenu zdecydowanie wywołuje efekt aha: złożone aromaty czerwonych i czarnych dzikich jagód oraz dojrzałych śliwek, w połączeniu z wędzonym boczkiem, pieprzem, lukrecją, anyżem i tytoniem, wzbudzają niecierpliwość już od pierwszej chwili. łyk. Bogate, ciemne owoce, zielona papryka i szczypta białego pieprzu oraz dym łączą się na podniebieniu i tworzą niezwykle złożony i już dość harmonijny obraz smakowy. Do tego dochodzi niesamowicie drobno wykonana tanina i eteryczne, balsamiczne nuty barrique, może trochę nieokiełznane, bo wino jest jeszcze bardzo młode. Ale jeśli dasz mu czas, Torre Muga pięknie się zrównoważy i wkrótce znajdzie swój idealny stan. Jego potencjał dojrzewania jest niemal nieograniczony. Jeśli nie chcesz czekać, najlepiej podawać z gulaszem z dziczyzny lub chrupiącym grillowanym stekiem wołowym.
Jest bogaty, złożony i przystępny, z bujnymi smakami wiśni i pieczonej czekolady, które tworzą jedwabistą gładkość. To wszechstronne wino, którym można się delektować o każdej porze roku, niezależnie od tego, czy jest schłodzone, aby podkreślić swój owocowy profil, czy podawane w temperaturze pokojowej, aby umożliwić pełne rozwinięcie smaków.
W nosie odnajdujemy aromaty czarnych owoców u szczytu ich dojrzałości, aromaty pikantnego czarnego pieprzu i leśnych ziół. Balsamiczne nuty ziołowe pojawiają się wraz z rozmarynem i nutami dymu pochodzącymi ze starzenia w pierwszorzędnych dębowych beczkach, tworząc niezrównaną harmonię i równowagę. W ustach soczyste i eleganckie taniny z przyjemną żywą kwasowością, która równoważy podniebienie. Powracają nuty lukrecji i pieprzu. Bardzo trwałe, eleganckie, przyjemne i przystępne wino. Wino to można łączyć z długo trzymanymi w napięciu czerwonymi mięsami, dziczyzną lub, w przypadku jej braku, skosztować samodzielnie. Polecamy również do grillowanej białej ryby.
Piękne suszone czerwone owoce, takie jak śliwki z nutą suszonych śliwek. Odcienie cedru, orzecha włoskiego i skóry. Pełny z dużą ilością owoców, biorąc pod uwagę jego wiek, a także nuty dymu, tytoniu, kory i czarnej herbaty. Trochę balsamiczne na mecie. Tradycyjnie stylizowany z pięknymi rezultatami. Pij lub trzymaj. Opowieść o dobrym winie Rioja Muga
Jeszcze lepszy niż magiczny, Torre Muga oferuje ekscytujący bukiet czarnej porzeczki i różnych czystych ciemnych owoców, ołówka, grafitu, białych kwiatów oraz przyprawionych aromatów i smaków. Chociaż ten cuvée jest zawsze uważany za najnowocześniejszy w ofercie, jest daleki od tego i zawiera dąb, nieskazitelną równowagę, słodkie taniny i wspaniałe wykończenie. Jest pięknie zrobiony i jest po prostu ekscytującą butelką Rioja, która będzie ewoluować przez 20-30 lat lub dłużej.