

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Marlborough Reserve Pinot Noir 2018 prezentuje jasne kwiatowe aromaty, a także świeże wiśnie. W smaku kusząca mieszanka mlecznej czekolady i soczystych letnich jagód z nutami świeżych grzybów portobello. To złożone wino ukazuje zarówno czystość, jak i bogactwo z miękkimi aksamitnymi taninami i delikatną kwasowością, które dopełniają wino.
Nowozelandzki Pinot Noir oferuje głęboki rubinowy kolor i aromaty ciemnych owoców, przypraw i ziół. W smaku jest jedwabiście gładkie o średnim ciele, prezentując smaki dojrzałych wiśni, jeżyn i nutę dębu. Taniny są jędrne, ale dobrze zintegrowane, tworząc zrównoważone i długie wykończenie. Villa Maria Reserve Pinot Noir to wspaniałe połączenie z grillowanym łososiem, pieczoną kaczką lub risotto z grzybami - idealne na każdą specjalną okazję.
Pełen gazu i bezwstydnie dojrzały. I chociaż jest to z pewnością kontrowersyjna liczba dla Pinot Noir, sam płyn działa: Kirsch i cassis toczą się jak fala i niosą cafe mokka, laskę cynamonu, prażoną wanilię, sarsaparillę i kompot z dzikich truskawek przez ustrukturyzowane wykończenie.
Nuty banana słodkie mandaryni, truskawki smażone śliwki imbir i uczucie chwiejności smaków. Lekkie aż zaleskie w smaku. Brak ciała i napicie znikome , ach to szlak... Wino polecają do surowego tuńczyka. Osobiście degustację przeprowadzaliśmy bez potraw.
Bardzo delikatne elementy truskawki wiśni czerwonego jabłka i ziół
Uroczy rubinowy kolor i złożony nos z nutami czarnej wiśni, jeżyny, poziomki, piwonii, lukrecji, grafitu i delikatnej mleczarni drzewnej. Podniebienie jest naprawdę żywe, z subtelną harmonią między dobrze zrównoważoną strukturą, ekspresyjną aromatyczną złożonością i kwasowością energetyczną. Dobrze się sprawdza z pieczonym łososiem.