

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Madeira zachwyca swoją gęstą złotopomarańczową barwą oraz niezwykle jedwabistą teksturą.
Ach, klasyczny wybór! Blandy's Duke Of Clarence Madeira to doskonałe wino deserowe o bogatej historii i zachwycająco złożonym profilu smakowym. Zazwyczaj pełen nut rodzynek, suszonych owoców i karmelu, dobrze komponuje się z różnymi deserami. Jeden łyk tego i przenosisz się z powrotem do winnic Madery. ???? Jak trafiłeś na tę perełkę?
Najlepiej sprzedająca się marka madery, ostatnio znacznie udoskonalona, wytwarzana z Tinta Negra i poddawana estufagem przez trzy miesiące, a następnie leżakowana przez okres do trzech lat w starych dębowych beczkach: czerwono-mahoniowa barwa z pięknymi aromatami ciasta owocowego i prostymi rodzynkami, jej miękkie bogactwo równoważone jest świeżą kwasowością, która zapobiega mdłości w finiszu. Dobry zastrzyk energii o każdej porze dnia, szczególnie z kawałkiem ciasta owocowego lub tartą z melasą.
Klasyczne wino wzmacniane o głębokiej złotobrązowej barwie i aromatach miodu oraz rodzynek. W ustach pełne, dobrze zbudowane, miękkie, o wyraźnym, długim posmaku. Podawać do deserów - owoców, ciastek, puddingów czekoladowych i miękkich serów.
Wiodąca brytyjska marka Madeira. Duke of Clarence to 3-letni bogaty styl Madery, produkowany z Tinta Negra, jedynej na wyspie czerwonej odmiany winogron. W zależności od wysokości, wilgotności, regionu i nasłonecznienia winogrona mogą dostarczać bogatszych lub bardziej wytrawnych win. Ta odmiana jest na tyle różnorodna, że może reprezentować każdy z 4 stylów Madery. Wykonane przy użyciu systemu „Estufagem”, który w Blandy's oznacza, że wina są podgrzewane w zbiornikach ze stali nierdzewnej z zewnętrznymi płaszczami wodnymi (w przeciwieństwie do betonowych kadzi ogrzewanych wewnętrznie), aby uzyskać miękki, karmelowy styl. Następnie dojrzewają przez kolejne 2 lata w satynowym drewnie.