

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Collezione Privata Primitivo di Manduria
Kraj: Włochy
Region włoch Puglia
Typ: Red Dry Primitivo di Manduria
Kategoria: bestseller wine
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 15 %
Głęboki rubinowo-granatowy kolor. Aromat soczystych jagód i jeżyn z delikatną wanilią, wiśni, śliwek, lekko pikantny z nutami drewna i tytoniu. W ustach - owocowe, pełne i okrągłe. Intensywne, dobrze zbudowane z miękkimi, przyjemnymi na podniebieniu taninami. Smak suszonych śliwek, dżemu z czereśni, z posmakiem kakao i czekolady, odrobiną kawy - lekko pikantny z nutą wanilii i tytoniu w końcówce. Wino absolutnie perfekcyjne. Potrawy: Grillowane lub pieczone czerwone mięso, dziczyzna, jagnięcina; pizza, makarony z bogatymi sosami, risotto z borowikami, deska wędlin, pikantne potrawy jednogarnkowe, dojrzałe sery, ciemna czekolada.
Wino wyprodukowane z winogron z co najmniej 60 letnich krzewów. Owoce zbierane ręcznie i macerowane 18 dni. Leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Tu nie trzeba się chwalić, tu każdy miłośnik wina primitivo wie że Cosimo Varvaglione to wino jest najlepsze z najlepszych ...
Dzięki intensywnemu, nieprzeniknionemu, a czasem wciąż młodemu rubinowemu kolorowi, na nosie Primitivo uwalnia całą szerokość i bogactwo czystej krwi konia Salento. Głęboki i kompletny, przypomina dżem jeżynowy, wiśnię w alkoholu, czarną wiśnię i malinę ze względu na świeższe nuty, ale także jagody jałowca, orzech włoski i lukrecję w ciemniejszych i bardziej złożonych zapachach. Usta potwierdzają kaliber słonecznego i świetlistego Primitivo, jak głosi symboliczna etykieta: owocowe, ale też zdecydowanie garbnikowe i surowe, wyróżnia się zaskakującą świeżością, a przede wszystkim zauważalną zasoleniem, które stanowi główne wspomnienie nieskończona trwałość. Polecane Sery kozie / Ravioli z kaczki / Pieczeń wieprzowa / Mięso duszone / Ruszt jagnięcy / Formaggi caprini / Ravioli d'anatra / Arrosto di maiale / Brasato / Carrè di agnello
Wino w stylu Sessnntani primitivo , Il bacca primitivo też wysiada a przecież dużo tańsze
Naprawdę dobre wino. faktycznie ciężkie, nabite owocami lecz pyszne.
Podczas spotkania z przyjaciółmi otworzyliśmy kilka butelek wina i postanowiliśmy podzielić się własnymi spostrzeżeniami oceny smaku i jakości wina. Jedną z butelek było wino z 2015 Collezione 53 Primitivo di Manduria. Uzupełniając kieliszki winem barwa wina świeciła refleksami granatu. Kolor był tak żywy świecący a aromaty wyróżniając się intensywnymi nutami dzikich jagód, nutami balsamicznymi i palonej kawy, eteryczne niuanse. Smak na łyku jest ciepły, miękki, bardzo otulający, z eleganckimi taninami; zamyka się przyjemną nutą czerwonych owoców.
Podczas spotkania z przyjaciółmi otworzyliśmy kilka butelek wina i postanowiliśmy podzielić się własnymi spostrzeżeniami oceny smaku i jakości wina. Jedną z butelek było wino z 2015 Collezione 53 Primitivo di Manduria. Uzupelniając kieliszki winem barwa wina świeciła refleksaami granatu. Kolar był tak żywy siecący a aromaty wyróżniając się intensywnymi nutami dzikich jagód, nutami balsamicznymi i palonej kawy, eteryczne niuanse. Smak na łyku jest ciepły, miękki, bardzo otulający, z eleganckimi taninami; zamyka się przyjemną nutą czerwonych owoców.
Wynik degustacji wykazuje głęboki rubinowo-czerwony kolor z fioletowymi refleksami; zamiast tego bukiet zapachowy charakteryzuje się czarnymi owocami, takimi jak jeżyna i czarna wiśnia; lekkie nuty kwiatowych nut fiołków i dzikiej mięty. Na podniebieniu jest długie i aksamitne z migdałowym posmakiem na finiszu.
Głęboka, intensywna i nieprzejrzysta rubinowa czerwień. Nos ukazuje obfity, mocny i warstwowy bukiet dojrzałych czarnej porzeczki i jeżyn, przeplatany nutami mineralnymi, delikatnymi nutami wanilii, kawy, czarnego pieprzu i ziemi. Gęsty i pełny wino wypełnia usta okrągłymi, dojrzałymi i wyrafinowanymi taninami, pozostawiając ogólne wrażenie równowagi i trwałości. Produkowane z niezwykle ciepłego, ale doskonałego rocznika, to dobrze zbudowane wino o zrównoważonej kwasowości, uderza w cudowne połączenie elegancji i mocy, z bardzo obiecującym potencjałem długiego starzenia się."