

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri Toscana
- -158,00 zł
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Przyjemnie świeże z bukietem z nutami jeżyn, jagód i malin. Na podniebieniu nuty balsamiczne i miętowe pięknie równoważą się z nutami bergamotki i jaśminu. Pikantne nuty goździków i wanilii są tuż za rogiem. Trzeciorzędowe aromaty tytoniu, proszku kakaowego i ziaren kawy są niezwykle dobrze zintegrowane. Finisz długi i trwały. Najlepsze wino z posiadłości, Mormoreto, jest bogatym, eleganckim winem z intensywnymi aromatami jagód i wiśni Morello oraz ciepłymi balsamicznymi i pikantnymi nutami zintegrowanymi w wypełniającej usta konsystencji.
To wino z Tenuta di Nipozzano ma intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Zapach jest złożony, bogaty w czerwone owoce, takie jak jeżyna i malina, istnieje równowaga między nutami gorzkich migdałów, dżemu figowego i pikantnymi nutami palonych ziaren kawy, masła kakaowego, lekkiej nuty wanilii. Smak jest świeży, złożony, trwały, zrównoważony, garbniki są zintegrowane z ciałem wina. Składnik kwaśny jest ważny i elegancko łączy się z alkoholowym. Nuty jagodowe, takie jak jagoda, dżem jeżynowy.Sugerowane połączenia potraw podczas degustacji tego doskonałego toskańskiego wina
Doskonałe wino do długo gotujących się przetworów mięsnych, takich jak mięso duszone, duszone i duszone. Idealne do dojrzałych serów. Podawać w maksymalnej temperaturze 18°C w dużym szkle sprzyjającym natlenieniu.Winifikacja w mieszance winorośli składającej się głównie z Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, do których dodaje się Sangiovese i odrobinę Petit Verdot: to kompozycja „wielkiego” wina Castello Nipozzano. Wino powstało podczas zbiorów w 1983 roku i od tego czasu jest produkowane w najkorzystniejszych latach. W rocznikach 1984, 1987, 1989, 1992, 1998 i 2002 nie był produkowany. Mormoreto to wino o żywym charakterze, które potrafi wyrazić finezję, harmonię i godną podziwu trwałość. Pochodzenie winogron pochodzi z posiadłości Castello Nipozzano, położonej na wysokości od 250 do 300 metrów nad poziomem morza. Działki osiągają powierzchnię 25 hektarów i wszystkie są nazwane tą samą nazwą na poziomie kartograficznym. Ekspozycja skierowana jest na południe. Gleba charakteryzuje się szczególnym bogactwem dobrze odsączonego piasku, pierwiastków, do których dodaje się umiarkowaną zawartość wapnia i obojętny lub lekko zasadowy odczyn. Znakomita obecność alberese, bogatego w glinę i bardzo dobrze zaopatrzonego w wapń. Bogaty w kamienie nawierzchniowe, zasadowe pH. Hodowla jest zazwyczaj oparta na metodzie kordonu ostrogowego, a średni wiek wszystkich winnic wynosi 20 lat. W przypadku winifikacji istnieje wybrany czas maceracji dla każdej odmiany, która jest winifikowana i macerowana oddzielnie przez 35 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze poniżej 35 ° C. Po procesie bezpośrednio następuje dojrzewanie na skórkach przez 20 dni. Fermentacja jabłkowo-mlekowa rozwija się bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Do uszlachetnienia wybrano częściowo nowe, a częściowo drugie dębowe beczki. Czas dojrzewania wynosi 24 miesiące w nowych beczkach i część roku, po której następuje kolejny okres 6 miesięcy w butelce. W przypadku winifikacji istnieje wybrany czas maceracji dla każdej odmiany, która jest winifikowana i macerowana oddzielnie przez 35 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze poniżej 35 ° C. Po procesie bezpośrednio następuje dojrzewanie na skórkach przez 20 dni. Fermentacja jabłkowo-mlekowa rozwija się bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Do uszlachetnienia wybrano częściowo nowe, a częściowo drugie dębowe beczki. Czas dojrzewania wynosi 24 miesiące w nowych beczkach i część roku, po której następuje kolejny okres 6 miesięcy w butelce. W przypadku winifikacji istnieje wybrany czas maceracji dla każdej odmiany, która jest winifikowana i macerowana oddzielnie przez 35 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze poniżej 35 ° C. Po procesie bezpośrednio następuje dojrzewanie na skórkach przez 20 dni. Fermentacja jabłkowo-mlekowa rozwija się bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Do uszlachetnienia wybrano częściowo nowe, a częściowo drugie dębowe beczki. Czas dojrzewania wynosi 24 miesiące w nowych beczkach i część roku, po której następuje kolejny okres 6 miesięcy w butelce. Fermentacja jabłkowo-mlekowa rozwija się bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Do uszlachetnienia wybrano częściowo nowe, a częściowo drugie dębowe beczki. Czas dojrzewania wynosi 24 miesiące w nowych beczkach i część roku, po której następuje kolejny okres 6 miesięcy w butelce. Fermentacja jabłkowo-mlekowa rozwija się bezpośrednio po fermentacji alkoholowej. Do uszlachetnienia wybrano częściowo nowe, a częściowo drugie dębowe beczki. Czas dojrzewania wynosi 24 miesiące w nowych beczkach i część roku, po której następuje kolejny okres 6 miesięcy w butelce.