

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pod względem aromatu pachnie niemal czarująco archetypicznym Sauvignon Blanc z łodygami pomidora, liśćmi czarnej porzeczki, trawą, zielonym pieprzem, agrestem, czarnym bzem, kiwi, krzemieniem i woskiem ze świecy, ale pod spodem wyczuwa się też coś słodszego i łagodniejszego niektórych tropikalnych owoców z ananasem, mango i marakują. Smak jest precyzyjny, czysty i świeży, ale z pewnością nie tak ostry czy bezlitosny, jak mógłby wskazywać aromat, a co za tym idzie, to wino jest równie delikatne i eleganckie. Są dojrzałe jabłka, gruszki, morele i odrobina agrestu, ale dobra owocowa słodycz ciągnie w drugą stronę i tworzy wyjątkową równowagę... i w pełni rozumiesz, dlaczego Nowa Zelandia jest tak znana ze swojego wina Sauvignon Blanc.
Przepełniony aromatami agrestu i marakui z nutą limonki i pokrzywy. Wino jest sycące w ustach, pełne wibrujących owoców i średniego podniebienia, finisz bogaty i pikantny o doskonałej długości i kruchości.
Nos figlarny Sauv Blanc zachwyca jasnymi aromatami białej brzoskwini, guawy i skórki cytryny. Kwiatowe niuanse nawiązujące do wiciokrzewu i czarnego bzu odzwierciedlają dziką florę i faunę rosnącą wzdłuż naszych winnic w dolinie Wairau. Usta pełne soczystych smaków i jasnej kwasowości, to soczyste wino najlepiej smakuje dobrze schłodzone. Pary: pieczony kurczak, sałatki warzywne, pesto.
W nosie zdominowane nutami agrestowymi, szparagowymi z oraz nutami mineralnymi w tle. Klasa wśród win lokalnych, klasyczna interpretacja szczepu Sauvignon Blanc.