Wino Capricho Do Rei Tinto VR Lisboa

Opis

Kolor
Czerwone
Smak
Wytrawne
Ilość

Minimalna ilość zamówienia tego produktu jest 12.

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Capricho Do Rei Tinto 

 

 

Kraj: Portugalia

Region: Lisboa

Apelacja: VR Lisboa

Producent: Adega de Azueira

Typ: Red Dry - Syrah Portugalski

Pojemność: 0,75l

Alkohol: 13,5% C4  

 

Nota degustacyjna:

Capricho Do Rei Tinto to czerwone wytrawne wino powstałe w całości z odmiany Syrah uprawianej w Lisboa. Wino prezentuje się głębokim rubinowym odcieniem z fioletowymi refleksami, o wspaniałym złożonym bukiecie na który składają się nuty dojrzałych ciemnych owoców, owoców leśnych, kwiatów z nutą balsamiczną. Na podniebieniu pełne, świetnie zrównoważone z długim jedwabistym wykończeniem.  Sugestie kulinarne: pieczony grób, kaczka, gęś, wędliny, sery dojrzewające, dania wegetariańskie.

 

Notatki Sommelier:

Obchodząca 60-lecie Adega de Azueira, położona w jednym z regionów Portugalii o największej tradycji winiarskiej, produkuje rocznie około 10 milionów litrów wina, w 85% czerwonego i 15% białego. Obecnie zrzesza około 400 aktywnych członków, a powierzchnia produkcji jej winogron to około 1200 hektarów winnic.

Capricho Do Rei Tinto VR Lisboa - Opinie klientów

5.0
Oceń 
Quality


2023-06-24

Capricho Do Rei Tinto 2017

Jasnoczerwony kolor, intensywny aromat dojrzałych dzikich jagód z nutami balsamicznymi. Złożony smak, z miękkimi taninami i długotrwałym finiszem. Jest to wino harmonijne, eleganckie i obfite. Wino będzie dobrze komponować się z grillowanym mięsem lub rybą, chudym mięsem, drobiem lub daniami wegetariańskimi. Pieczona papryka, cebula, przesmażona czarna fasola z odrobiną kminku, chili i czosnku dadzą nadzienie do tacos, do tego guacamole. To idealny przepis do połączenia z cool climate Syrah. W przypadku wegetariańskich potraw i wina, chodzi o osobistą przyjemność, więc najważniejszym czynnikiem są zawsze subiektywne odczucia i preferencje. Wegetariańskie jedzenie ma (podobnie jak wszystkie inne rodzaje kuchni i składników) swoje trudności w dobieraniu wina. Ja osobiście, przy wegetariańskich daniach, nie szukam ciężkości, dębowego dotyku i oceanu tanin. Dlatego zdecydowanie bardziej lubię gulasz z fasoli lub bezmięsne ravioli (z nadzieniem ze słodkich ziemniaków lub purée z zielonego groszku) z delikatnymi czerwieniami, najchętniej z cool climate czyli chłodnych apelacji. Jeśli masz z tym problem, gubisz się, to rosé jest winem dla Ciebie w przypadku potraw jarskich.

Dodaj opinię

Capricho Do Rei Tinto VR Lisboa

Dodaj opinię

POZNAJ OPINIE O NASZYM SKLEPIE:
4.5
Na podstawie 167 opinii w serwisie Google
Polecam. Przesyłka dotarła w świetnym stanie, produkty były bardzo dobrze zabezpieczone w czasie transportu. Zamówienie zostało zrealizowane szybko, na bieżąco były przekazywane informacje o statusie paczki. Serdecznie polecam! W dniu dzisiejszym przejeżdżałam przez Warszawę i zawitałem... do sklepu z winami. Miło mnie powitali nawet dostałem wino do degustacji Uno 1 primitivo za 1zł. Super. zobaczcie Ci co mało wysyłają. ( więcej )
Damian Kowalski
Zamawiam wino od lat! Zamawiałam również na wesele syna. Doradzono mi bezbłędnie a więc goście byli bardzo zadowoleni Zawsze sprawna i szybka dostawa. Zdecydowanie polecam!
Betata Sobieraj
Selekcja win dobrych win włoskich 5*. Ceny 4*. Oferty dla stałych klientów typu panie Boguszu kupił pan u Nas ponad 50 butelek, kolejne zamówienie ze zniżka 0*. Obsługa klienta 1* (wysłali nie tą butelkę - brak odp. Pytanie o dostępność - brak odp. Chęć domówienia 2 butelek wysłana 10min... po zamówieniu 10 - brak odp. Wykasowana historia zamówień z profilu - odpowiedź zajmiemy się tym i ponad tydzień nie załatwione). A zatem: spora szansa, ze znajdziesz tam dobrą butelkę, ale to wszystko. ( więcej )
Bogusz Niewiadomski
Świetny wybór win z całego świata, wysoka kultura obsługi i doradztwa. Można zamawiać online, dostawy w ciągu 2 dni. Kupuję od kilku lat.
Edward Zieba