

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Dobre, poprawne wino do obiadu. Dużo nut wiśni i czereśni, średnia kwasowość ale do mięs czy sosów sprawdza się idealnie.
Pikantne, z wiśniowymi smakami, pełne, bogate i dobrze zaokrąglone.
Wino z Abruzji wyprodukowane z odmiany Montepulciano. Wyróżnia się wyraźną barwą rubinową z refleksami purpury. Posiada obfity bukiet i zrównoważony smak; doszukać można się tutaj aromatów jeżyny, poziomki, maliny, orzechów laskowych, wanilii i toffi. W ustach przyjemna cierpkość, wyczuwalna kwasowość i umiarkowanie rozgrzewający alkohol. Trunek ten pasuje do pieczeni i ciemnych mięs w sosach. Przed podaniem zalecane jest przelanie wina do karafki celem napowietrzenia.
Rubinowa czerwień z granatowymi refleksami, zapach intensywny i trwały; bukiet jest intensywny, owocowy, trwały, z nutami suszonych kwiatów, przypraw, lukrecji, wiśni marasca. Podniebienie stylowe, aksamitne, prawie kremowe, zwarte o strukturze garbnikowej, która ładnie komponuje się ze składnikiem alkoholowym. Świetna struktura, złożone, eleganckie, dobrze zbalansowane z długim posmakiem. Bogate owoce. Idealny do pieczeni, dziczyzny, dań mocno aromatyzowanych i dojrzałych serów. Wino do medytacji.