

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Simonsig Gewürztraminer Stellenbosch
Kraj: RPA
Winnica: Simonsig Wine Estate
Region: Western Cape
Winiarz: Johan Malan
Szczep: Gewurztraminer
Pojemność: 0,75l
Jasny miodowo złoty kolor. Intensywny aromat lichee, płatków róży i przypraw. Aksamitny słodki smak, z przyjemnie przebijającą się kwasowością. Wino gładkie z agresywnie zaskakującą końcówką. Polecane do: Kuchina azjatycka, kremowe sery, wędzony łosoś.
Notatki Sommelier Bachus Wina
To słoneczne wino ma jasnozłoto-słomkowy kolor. Atrakcyjne nuty białej tureckiej rozkoszy i płatków róży. Na podniebieniu tańczą soczyste nuty liczi i nektaru gruszkowego. Harmonia pomiędzy kwasowością a różnymi owocowymi elementami tworzy synergię utrzymujących się na podniebieniu owocowych aromatów. Genialnie czysty kolor sprawia, że jest orzeźwiające i wyraziste. Styl: specjalne późne zbiory. Potencjał piwniczny: ciesz się młodością i świeżością, ale nabiera złożoności po czterech do sześciu latach od daty rocznika.
Posiadłość Simonsig była pierwszą piwnicą, w której wypuszczono Gewürztraminera w Afryce Południowej. Posadzone po raz pierwszy w 1973 roku, Simonsig zbudował bardzo udany rekord. Niezwykle trudna w uprawie odmiana, jej małe grona i wyjątkowo niskie plony wyjaśniają, dlaczego w RPA jest tylko 122 hektarów. Gewürz oznacza przyprawę po niemiecku, a Tramin to miasto w regionie Trentino Alto Adige w północnych Włoszech. Simonsig Estate była pierwszą piwnicą, w której wypuszczono Gewürztraminera w Afryce Południowej. Posadzone po raz pierwszy w 1973 roku, Simonsig zbudował bardzo udany rekord. Niezwykle trudna w uprawie odmiana, jej małe grona i wyjątkowo niskie plony wyjaśniają, dlaczego w RPA jest tylko 122 hektarów. Gewürz oznacza przyprawę po niemiecku, a Tramin to miasto w regionie Trentino Alto Adige w północnych Włoszech. Doświadczenie zespołu winnicy i piwnicy zostały z pewnością wystawione na próbę w ciepłych i suchych warunkach klimatycznych. W winnicy i piwnicy dostosowaliśmy nasze praktyki, aby zmniejszyć efekt niedoboru wody. Sucha pogoda przez cały sezon miała swoje zalety, ponieważ winorośl była zdrowa, a w większości regionów nie odnotowano żadnych szkodników ani chorób. Sucha, ciepła pogoda zaowocowała mniejszymi jagodami, ale z dużą intensywnością. Gewurztraminer z naszych własnych winnic iz Durbanville pięknie się uzupełniały.