

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Château Pont de Pierre Lussac Saint-Emilion ma głęboki granatowo-czerwony kolor z fioletowymi refleksami. W nosie znajdziesz nuty korzenne z aromatami malin i cynamonu. Jest ładne i pełne, ma zrównoważony smak z nutami jeżyn i wiśni. Charakteryzuje się doskonałym stosunkiem ceny do jakości i jest uczciwie polecany dla miłośników klasycznego kieliszka czerwonego wina!
Nos ujawnia się jako mocny i wyrazisty, z wyraźnymi nutami dojrzałych ciemnych owoców i subtelnym przypomnieniem roślinności. Na podniebieniu jest okrągłe i satysfakcjonujące. Powracają nuty dojrzałych owoców, którym w tym przypadku towarzyszą intrygujące doznania korzenne. Spróbuj z pikantnymi daniami mięsnymi. Znakomite do grillowanej jagnięciny, ale także do klasycznego pikantnego koguta czy serów średnio dojrzewających.
Wino do pieczonego pasztetu. nawet jak niejesteś doskonałym kucharzem, zacznij od degustacji wina. W nosie ma aromaty małych czerwonych owoców: spacer w zaroślach. Na podniebieniu jest energetyczne, łatwe do picia i z dużą świeżością. Pijąc go poczujesz się tak, jakbyś miał w ustach chrupiące owoce! Pasztet jak się nie uda to udaj się do ulubionego sklepu z wędlinami i poproś pasztet z królika. Tak zaszalej... Łatwo się przekonać jak zaczniesz wołać jest mało, mało mało...
W ustach to wino jest czerwone. wino mocne z ładną równowagą między kwasowością a taninami. Na nosie Château Pont de Pierre odsłania Lussac-Saint-Émilion z Vergniol Winery z regionu Bordeaux. często rodzaje aromatów wiśni , dębu lub wanilii , a czasem także aromaty malin , czarnych owoców lub czarnej porzeczki. Wino dobrze sprawdzi się z potrawami typu; Naleśniki gryczane nadziewane jajkiem, serem i szynką, Kotlety jagnięce marynowane w przyprawach, Meksykańskie tacos z wołowiną, Łopatka jagnięca gotowana na parze z kminkiem i kolendrą...