

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Yarden Cabernet Sauvignon
Kraj: Izrael
Region: Galiea - Wzórza Golan
Apelacja: Galilee
Producent: Golan Heights Winery
Szczep: Cabernet Sauvignon
Rodzaj: czerwone wytrawne
Zawartość alkoholu: 14,5%
Pojemność: 0,75l.C4
Certyfikaty: Kosher , Sustainability - Zrownoważony rozwój - certyfikat dla producenta
Głębia smaku i zapachy z silnymi nutami czarnej porzeczki, o aromatach dojrzałych jeżyn, czereśni, śliwek i likieru z czarnej porzeczki przemieszanych z nutami waniliowymi, tostowymi i przyprawowymi. W ustach doskonale zbudowane, jedwabiste, o długim, złożonym posmaku. Intensywne czerwone owoce przechodząc w bardzo bogatą końcówkę. Starzone we francuskim dębie przez 18 miesięcy (40% nowych beczek). Polecane do steków i dania duszone z bogato doprawionymi sosami, sery, pieczona gęś, jagnięcina. Potencjał starzenia: 10-12 lat
Notatki Sommelier Bachus Wina
Yarden wina najlepsza marka i sztandarowa linia wina Izraela. Tworzenie wina w Izraelu to wyzwanie i sposób na życie aby wydobyć z winogron najmilszy smak dla podniebienia. Winiarze z Yarden winery łączą najnowocześniejsze technologie uprawy winorośli i tajniki winiarskie. Yarden produkuje wina najwyższej klasy światowej. Wina Yarden zdecydowanie umieściły Izrael na międzynarodowej mapie wina. W słowach Victora Schoenfelda, naszego Głównego Winiarza Golan Wines, "wino daje poczucie źródła od wewnątrz. Region, w którym uprawia się winogrona, jest osadzony w smaku, aromacie i barwie wina." Wino ma zatem moc uosabiać kulturę, język, zapachy i ludzi w tym regionie. Yarden najlepsze wina Izraelskie zdecydowanie.
Winiarz: Victor Schoenfeld
Victor Schoenfeld z Golan Heights Winery/Yarden został nazwany „jednym z najbardziej wpływowych producentów wina w dzisiejszym Izraelu”. Dla wielu ucieleśnia współczesną izraelską erę wina, z klasycznymi winami, takimi jak Katzrin, Yarden Cabernet Sauvignon i Odem Organic Chardonnay, oraz eksperymentalnymi przedsięwzięciami, które obejmowały „Rom” (współpraca z Zelma Long), izraelskie wina deserowe i wina musujące które przeczą oczekiwaniom. Victor produkuje wino w Izraelu od prawie 30 lat, pracując z różnymi wzniesieniami i mikroklimatami na Wzgórzach Golan, które odpowiadają za różnorodność stylów. Victor, winiarz z dyscypliną naukową, uważa, że znajomość dokładnego rodzaju gleby, warunków klimatycznych, odmiany, klonu i podkładki jest niezbędna do produkcji najwyższej jakości win w „nowym” regionie.
To Cabernet Sauvignon ma pełne ciało, skoncentrowany smak i długi finisz. W nosie wyróżniają się aromaty dojrzałych czarnych i czerwonych owoców, a także nuty tytoniu, ziemi i ziół, a wszystko to na tle nut tostowych. Chociaż ten rocznik może być pijany jako młody, poprawi się wraz z dojrzewaniem w butelce i powinien pozostać w doskonałym stanie do picia przez około 10 lat. Koniecznie wypróbuj już teraz!
Bogate, skoncentrowane czerwone wino wytrawne o aromatach dojrzałych jeżyn, czereśni, śliwek i likieru z czarnej porzeczki przemieszanych z nutami waniliowymi, tostowymi i przyprawowymi. W ustach doskonale zbudowane, jedwabiste, o długim, złożonym posmaku. Podawać do grillowanego steku z pieprzem, pieczonej gęsi, jagnięciny.
Po co komu szampan, skoro masz do uczczenia niezwykle bogatego Izraelskiego Cabernet? Ten skoncentrowany Yarden jest idealnym towarzyszem do obfitych dań mięsnych i jagnięcych. Jeśli możesz, poczekaj chwilę, zanim skosztujesz tego pięknego nektaru i daj mu trochę czasu na rozwinięcie swojej cierpliwości, zostanie sowicie nagrodzony. Uważamy, że ta kultowa czerwień z Wzgórza Golan będzie spektakularna z hiszpańską polędwicą wołową Asturias, stekami z panierowanej polędwicy wołowej, które są skąpane w pysznym sosie z sera pleśniowego i białego wina.
2023-06-19
Yarden Cabernet Sauvignon 2017
Otwieraliśmy sporo butelek wina z Izraela warte powtórzenia na pewno Yarden Cabernet aby nie za młody. Wino doskonale komponuje się z pełnymi aromatami potrawami, takimi jak udziec jagnięcy w ziołowej panierce, smażone steki z antrykotu czy kaczka duszona w merlocie z grzybami shiitake.