

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Matua Sauvignon Blanc Marlborough
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Marlborough
Producent: Matua
Szczep: Sauvignon Blanc
Pojemność: 0,75 l
Alkohol: 12,5%
Jasno złota barwa z delikatnymi zielonymi refleksami. W smaku bogate, świeże żywe z dominacją grejpfruta, limonki i jabłka. Polecane: aperitif, do owoców morza, do ryb, kurczaka i kuchni azjatyckiej.
Wino doskonałe do degustowania dla przyjemności. Sugestie kulinarne: Wędliny wędzone, łosoś wędzony, węgorz z warzywami, kuchnia azjatycka, sushi, miękkie kozie sery, zupa z dyni, kalafior w posypce bułki tartej, szparagi z szynka parmeńską , pieczony pstrąg, kurczak duszony na parze z warzywami, bataty zapiekane w przyprawach papryki słodkiej i pikantnej, kasza gryczana z pulpetami, krewetki w tempurze.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Matua Marlborough Sauvignon Blanc prezentuje klasyczny nos nowozelandzkiego Sauvignon Blanc z wiodącymi nutami owoców tropikalnych guawy, nieco zredukowaną świeżą skoszoną trawą. Podniebienie jest lekkie z umiarkowaną kwasowością (niezbyt pikantnym) i melonową guawą, a na podniebieniu jest cudownie czysty, przepełniony nutami cytrusowymi z nutą grejpfruta i bazylii. Tak orzeźwiający, że chce się więcej.
Klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc jest cudownie czysty, pełen dojrzałych cytrusowych nut cytrusowych i odrobiną żywej marakui i bazylii. Podniebienie jest świeże i żywe, z skoncentrowanymi liśćmi czarnej porzeczki i nutą klasycznej skoszonej trawy i zielonego melona. Tak orzeźwiające, że będziesz chciał więcej. Matua jest pierwszym winem które pobudziło we mnie chęć poznawania nowych win Nowozelandzkich I tak wędrując od knajpy do knajpy poznawałem kolejne wina Sauvignon Blanc. Teraz znam Villa Maria naprawdę jest dobre.
Idealne na zabawne, podnoszące na duchu spotkanie. Poznaj pioniera w nowozelandzkim Sauvignon Blanc, zbalansowane odczucie w ustach wypełnione rześkimi nutami cytrusowymi i odrobiną żywej marakui i bazylii. Ten klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc jest cudownie czysty, pełen dojrzałych cytrusowych nut cytrusowych i odrobiną żywej marakui i bazylii. Podniebienie jest świeże i żywe, z skoncentrowanymi liśćmi czarnej porzeczki i nutą klasycznej skoszonej trawy i zielonego melona. Tak orzeźwiające, że będziesz chciał więcej.
Sauvignon Blanc jest pikantny i pełen tropikalnych aromatów marakui i nektarynek. Ma nuty trawy, wyraźną kwasowość i długi, rześki finisz. Pięknie komponuje się z sushi, kremowymi daniami z makaronu lub świeżą sałatką!
Miękki i soczysty, oferujący obfitą i soczystą mieszankę aromatów marakui, kluczowej limonki i rubinowego grejpfruta. Wyraziste i mocne na finiszu, z akcentami świeżo startego imbiru i zielonej herbaty.
Czasami po prostu trzeba spróbować i zobaczyć. Może pomóc, jeśli przeczytasz recenzję, taką jak ta, aby zorientować się, jakie jest wino. Spróbowałam tego wina pewnego popołudnia, a teraz dzielę się z wami swoimi przemyśleniami. To dobry przykład nowozelandzkiego wina z winogron Sauvignon Blanc. Ten rodzaj wina jest znany z tego, że ma smak owoców tropikalnych oraz „zielone” lub trawiaste smaki. To szczególne wino pochodzi z Marlborough w Nowej Zelandii. Czy wiedziałeś? Wino ma aspekt zwany „kwasowością”. Kwasowość sprawia, że usta marszczą się jak lemoniada. Mohua Sauvignon Blanc 2021 ma dobrą kwasowość, co lubię, ale niektórzy nie. Uważam, że kwasowość jest równoważona lekko mineralnym smakiem, przypominającym wodę butelkowaną...
W pierwszym zawirowaniu wino to prezentuje tropikalne aromaty ananasa, marakui, melona i likieru pomarańczowego. Na podniebieniu wyczuwalne są aromaty twarogu cytrynowego, guawy, mandarynek i nut mineralnych z lekko kremowym, ale żywym finiszem. Fermentację ze stali nierdzewnej uzupełniono niewielką ilością beczek z kasztanów, akacji i dębu francuskiego, które dodają temu pysznemu winu dodatkowego charakteru i niuansów. Bezszwowy od początku do końca, jest to elegancki i wyrafinowany Sauvignon Blanc.
Ekstrakt z kwiatu brzoskwini, suszone aromaty mango i rumianku spotykają się w nosie z odrobiną mokrej mineralności skały. Przyczepna, a nawet skórzasta struktura na łyku otula smak suszonych jabłek i guawy.
Cudowny Sauvignon Blanc z aromatami tropikalnych owoców, suszonych ziół i pikantnych cytrusów. Jest pełna, świeża konsystencja, z trwałymi smakami, które doskonale komponują się z owocami morza.
Atrakcyjne, pikantne aromaty mandarynki i kompotu jabłkowego, z intensywnym, wypełniającym usta atakiem grejpfruta na podniebieniu
Ma nuty cytrusowe z nutą grejpfruta i bazylii. Na podniebieniu świeży i żywy z liśćmi czarnej porzeczki i nutami pokrzywy i zielonego melona.
2022-09-19
Sauvignon Blanc z restauracji
Mocny Sauvignon Blanc, reklama odmiany winogron! Właściwie zupełnie nietypowa dla Nowego Świata w swojej przejrzystości i elegancji. Arcydzieło winiarza. Filigranowy bukiet fig, kwiatu czarnego bzu i odrobiny szałwii. Długotrwałe w przyjemny sposób, orzeźwiające wykończenie.