Oyster Bay Sauvignon Blanc
Kraj: Nowa Zelandiia
Region: Marlborough
Typ: Dry White Sauvignon Blanc
Poj: 0,75l
Rozwiń opis...Oyster Bay Sauvignon Blanc Marlborough to wyśmienite białe wino pochodzące z renomowanego regionu upraw Marlborough w Nowej Zelandii, znanego z win najwyższej klasy. Sauvignon Blanc zachwyca owocowym aromatem owoców cytrusowych, agrestu i nutami tropikalnymi. Na podniebieniu zachwyca żywą kwasowością i nutą mineralną, która doskonale współgra z orzeźwiającą świeżością. Eleganckie wino, które idealnie komponuje się z owocami morza, daniami rybnymi lub po prostu smakuje samo. Rozkoszuj się Oyster Bay Sauvignon Blanc Marlborough w optymalnej temperaturze serwowania 8-10°C i daj się rozpieszczać jego niepowtarzalnym smakiem.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Pierwsze białe wino Oyster Bay z Nowej Zelandii. Który tak się złożyło, że wygrał najlepsze Sauvignon Blanc na świecie. Jego wspaniała klarowność, niezwykłe aromatyczne smaki i orzeźwiająca skórka są zarówno ekscytujące, jak i fascynujące. Wszystko zaczyna się w naszych winnicach Marlborough, w regionie słynącym z wprowadzenia na świat eleganckich, chłodnych, klimatycznych nowozelandzkich win. Ciepłe dni i chłodne noce w Marlborough wydłużają sezon wegetacyjny, umożliwiając winogronom rozwinięcie silnych, intensywnych cech odmianowych przy jednoczesnym zachowaniu zrównoważonej, rześkiej naturalnej kwasowości. Rezultatem jest wyraźne białe wino, które jest zawsze rześkie, eleganckie i orzeźwiające. Białe wino Oyster Bay Sauvignon Blanc jest oszałamiająco aromatyczne z owocami tropikalnymi i jasnymi nutami cytrusowymi oraz odświeżająco pikantnym finiszem. Doskonale komponuje się z lżejszymi posiłkami, różnorodnymi świeżymi azjatyckimi smakami, i owoce morza. Ciesz się w ciągu roku lub dwóch rocznika.
Winiarz Oyster Bay Wines z Marlborough w Nowej Zelandii jest znanym producentem doskonałych win. Winnice znajdują się w szczególnie dogodnej lokalizacji w regionie Marlborough, znanym ze swojego oszałamiającego piękna i doskonałych warunków do uprawy winorośli. Wina Oyster Bay produkowane są z najlepszych winogron regionu i słyną z wyjątkowego aromatu i wyrazistego smaku. Szczególny nacisk kładzie się na ochronę środowiska i zrównoważony rozwój produkcji wina. Firma specjalizuje się w produkcji win takich jak Sauvignon Blanc i Pinot Noir i jest uważana za czołowego producenta tych odmian w Nowej Zelandii. Wina cieszą się popularnością na całym świecie zarówno wśród koneserów, jak i miłośników wina i zdobyły wiele nagród. Dzięki doskonałej jakości i niepowtarzalnemu smakowi winiarz Oyster Bay Wines z Marlborough stanowi integralną część międzynarodowej sceny winiarskiej i jest synonimem czystej przyjemności i najwyższej jakości.
Wina Sauvignon Blanc powstają z najbardziej znanych i najpopularniejszych odmian białych winogron na świecie. Pochodzi z Doliny Loary we Francji i dzięki swojej wyjątkowej wszechstronności i intensywności aromatu zapewnił sobie stałe miejsce na półkach z winami. Świeże, żywe aromaty agrestu, zielonych jabłek i owoców cytrusowych w połączeniu z orzeźwiającą kwasowością są typowe dla Sauvignon Blanc. W Nowej Zelandii, zwłaszcza z regionu Marlborough, rozwija bardziej egzotyczne nuty marakui i limonki. Czy to jako ostry aperitif, czy jako elegancki dodatek do ryb i owoców morza – Sauvignon Blanc zachwyca wyraźną, owocową strukturą i niepowtarzalną świeżością.