- Nowy

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Babich Marlborough Sauvignon Blanc
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Marlborough
Producent: Babich Wines
Rodzaj: białe, wytrawne
Szczep: Sauvignon Blanc
Alkohol: 13% PAW1
To klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc, który jest konsekwentnie produkowany w pełniejszym, bardziej dojrzałym, bardziej miękkim stylu, który dobrze się rozwija. To wino jest czyste, świeże i tropikalne, z owocami z kilku winnic położonych na terenie całego Marlborough. Perfumowany i ujędrniony marakują, czarną porzeczką i słodkimi ziołami. Mandaryńskie notatki również. Soczyste i wypełniające usta z warstwami owoców, w tym agrestu, czarnej porzeczki i cytryny, jest też linia mineralności i nuta papryki. Długie, jasne i zrównoważone.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino Sauvignon Blancjedno z najbardziej przyjaznych dla żywności win białych, które jest łatwo dostępne na całym świecie. To wszechstronne białe wino, które idealnie komponuje się z wieloma różnymi rodzajami potraw. Szczególnie uwielbiam podawać Sauvignon Blanc z kuchnią azjatycką. Wysoka kwasowość i nuty ziołowe sprawiają, że jest doskonałym towarzyszem dań z owoców morza. Wyraźna kwasowość wina doskonale komponuje się także z sałatkami z pikantnymi dressingami i kozim serem, a jego chrupkość przełamuje bogactwo smażonego kurczaka czy kremowych dań z makaronu. Dodatkowo żywe smaki klasycznego smaku Sauvignon Blanc sprawiają, że doskonale komponuje się z daniami ze świeżymi ziołami, daniami wegetariańskimi i daniami o lekkich aromatach cytrusowych.
świeże i lekkie białe wino, idealne na aperitif w gronie przyjaciół. Uwalniane aromaty przypominają nuty białej brzoskwini, grejpfruta i niedojrzałej gruszki. Łyk jest świeży, zrównoważony, zwinny i mineralny. Jest dużo ciekawszych win z Nowej Zelandii w waszej ofercie.
2023-09-16
Wino do pstrąga pieczonego w ziołach
Kupując wino otrzymałam szereg pięknych słów o smaku wina. Lubię wina z nowej Zelandii więc bez wąchania zakupiłam butelkę wina Babich Sauvignon Blanc. Po otwarciu emocje opadły, zwykłe klasyczne nowozelandzkie sauvignon blanc. Wino o świeżym i pełnym wdzięku profilu aromatycznym, o zapachu czarnego bzu i marakui, połączonym z klasycznymi nutami bukszpanu i liści pomidora. Na podniebieniu dobrze skoncentrowane, o długim i otulającym smaku. Wino polecam do pstrąga pieczonego lub duszonego na parze w towarzystwie warzyw.