Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Chablis i potrawy - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Napa ValleyWina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato
  • Chablis i potrawy
    Chablis i potrawy

Sklep Bachus - Chablis i potrawy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apelacja Chablis Wina pozwala spojrzeć na szerokie perspektywy dla stowarzyszeń w kontekście świątecznych posiłków i wyszukanej kuchni. Jego elegancja i aromatyczna złożoność pozwalają kojarzyć się z delikatnymi, delikatnymi daniami. Jego mineralne niuanse pasują do grillowanych, duszonych, popiołowych niuansów niektórych potraw. Jego zalety świeżości, lekkości i wytrwałości mają być w pierwszej kolejności kojarzone z potrawami o miękkiej lub tłustej teksturze. Wino przynosi ulgę potrawom.

 

Chablis do przystawek: Słone niuanse i jaja rybne (kawior), owoce morza, skorupiaki (kraby nadziewane sosem rakowym aksamitnym sosem homara amerykańskiego, grillowanego homara ) z zimnym lub gorącym kremowym sosem, z przegrzebkiem (tatar, gorący, laminowany).

, ryby w galarecie: jeżowiec, miecznik, dorada, panga, okoń, karp, węgorz gotowany z warzywami, sushi, tatar z łososia…

 

Chablis dania główne: Z kuchni japońskiej czystość wina przynosi ton foie surowej ryby lub reaguje na frytki tłuszczu, a nawet trzymanie japońskiego ryżu: sushi, sashimi tuńczyka lub łososia, tempura krewetki, kalmary lub warzyw, smażone tofu (w grillowanych pączkach). Obecność wodorostów wakame (ffjon), potwierdza wybór Chablis Premier CRU synergii pomiędzy jodu i mineralnych smaków. Zimne lub gorące dania z makaronu (soba, udon) również zostaną docenione za pomocą Chablis Premier Cru, świeżego i okrągłego. Jest tam wiele grillowanych ryb, które są z nim doskonałe (marynowane i grillowane mieczniki). Ryż jest najbardziej odpowiednim zbożem dla Chablis Premier Cru. Niezależnie od tego, czy jest chrupiące czy lepkie, wino reaguje na nie we właściwy sposób, czyniąc je bardziej elastycznym lub subtelniejszym. Risotto z grzybami, mątwy z tuszem, skorupiaki są interesującymi umowami na pełne wino. Chablis Premier Cru preferuje mięsiste ryby, ponieważ ich świeżość rozjaśnia jedzenie. Dostosowuje się do wielu sposobów gotowania: bez surowca, duszone, pieczone, gotowane, wędzone ...

Chablis dobrze się komponuje z delikatnie słonymi potrawami gdzie charakter ryb morskich dobrze mu pasuje. Ryby słodkowodne dobrą gęstość, z towarzyszeniem pikantny sos (szczaw), też go bardzo dobrze z nim: łosoś (w pakiecie, sznycel z szczawiu, marynowane lub Gravlax, gotowany majonez ciasto), tuńczyka (carpaccio), węgorz (wędzone lub rusztu), szczupaki (krem biały masło, w kluskami) Zander (białe masło, szczaw) .. ,

Chablis do mięsa zdecydowanie - białe mięso i drób, ze względu na delikatną i smaczną konsystencję, z kremowo-kremowymi sosami, które smakują razem z nim. Ożywia słodycz sosu i przynosi objętość, wyrównuje całość: jest tak w przypadku cielęciny w cieście. Drób jakościowy (poularde lub capon of Bresse) musi korzystać z bogatego i złożonego wina , Zirytowana, szuka Chablis Premier Cru z hojnego rocznika, do dziesięciu lat. Podsumowując Chablis wino potrzebuje uzupełnienia aby mogło przekazac nam całą swoją złożoność gdzie podniebienie powinno zaznać miłego uczucia…

 

 

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE