Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Wina ChardonnayGiramonte Frescobaldi Wina Wina z Nowej ZelandiiGrand Durhene ChampagneWina AustraliiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaFerrari Wina MusująceGosset ChampagneChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWina Napa ValleyWino na lato

Sklep Bachus - Dorsz smażony w towarzystwie Roger Goulart Cava Brut Reserva

Dorsz smażony w towarzystwie  Roger Goulart Cava Brut Reserva

 

 

Składniki:

- 500 g grzbietu dorsza (użyłam filetów),

- 1 l cieplej wody,

- 1 łyżeczka cukru,

- 50 ml soli,

- 50 g masła do smażenia,

- 3 jajka ugotowane na twardo-posiekane,

- 50 ml małych owoców kaparów,

- 3 konserwowe buraki,

- czarny pieprz,

- pieczywo

 

Przygotowanie:

W ciepłej wodzie rozpuszczamy sól i cukier. Studzimy. Kroimy rybę na porcje - wkładamy do zalewy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Posiekane jajka, posiekane buraczki oraz kapary układamy w stosikach na talerzu. Wyjmujemy rybę z zalewy, płuczemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy dużą ilość masła, czekamy aż się roztopi i ucichnie. Kładziemy dorsza na patelni - smażymy na dużym ogniu - podlewając go cały czas masłem, na którym się smaży. Po 2-3 minutach przewracamy rybę na drugą stronę. Smażymy kolejne 3 minuty cały czas polewając masłem. Posypujemy rybę siekanymi jajkami, buraczkami oraz kaparami. Podajemy natychmiast na patelni przybraną krewetkami (opcjonalnie) ze świeżym pieczywem, które obowiązkowo należy maczać w maśle.

 

 

Do tego dania polecamy Roger Goulart Cava Brut Reserva http://www.wina-bachus.pl/?2529,roger-goulart-cava-brut-reserva

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE