Informacja o tym, że przebywasz na stronie jest przez nas przetwarzana i wykorzystywana jest w celach statystycznych.
Niektóre z danych podanych w trakcie korzystania z serwisu mogą być przetwarzane do sprzedaży naszych produktów. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej.

Tagliatelle z podgrzybkami w towarzystwie Primitivo - Bachus Sklep Warszawa. Wina na każdą okazję.
Giramonte Frescobaldi Wina Grand Durhene ChampagneWina ChardonnayWina z Nowej ZelandiiWino WinaBachus Wina o WinieKentucky Bourbon WhiskeyMoet ChandonWINA KOLEKCJONERSKIEWina Chardonnay 1Wina Chilijskie Bachus WinaWina Napa Valley Bachus WinaWina PenfoldsMoet Chandon Szampan w promocjiWino Bachus WinaChampagne La Grande Dame SzampanWina PrimitivoWina Primitivo BachusWina Antinori Toskaniawina WarszawawinowinaVall Llach WinaWina AllegriniDom Perignon ChampagneChateau Lafite Rothschild WinaPotocki WódkaMichel ChapoutierProsecco WinaBodega Dehesa de los CanonigosBourbon WhiskeyWina BordeauxWhisky JapaneseDalmore WhiskyWhisky Wina w uczciwych cenachAlkohole MocneWhisky Whiskey Bourbon AlkoholeGlenfiddich WhiskyMarques de Riscal Gran ReservaBeringer WinaThe Balvenie WhiskyDom Perignon Champagne VintageLAGAVULIN WHISKY ISLAYBachus Whisky 30% OFFKim Crawford Sauvignon BlancJameson WhiskyPierre Ferrand CognacBowmore Whisky IslayAmrut Whisky IndiePlantation RumsKavalan Whisky BachusDobry RumChampage Demi Sec z Szampan FrancjiWhisky dla CiebieChampagne Vintages Szampan z FrancjiChampagne Rich Szampan z Francji VeuveChampagne Extra Brut Veuve Clicquot SzamChampagne Brut Szampan z Francji Veuve Champagne Rose Szampan Różowy z Francji Aberlour Whisky SpeysideDalmore WhiskyWino na lato

Sklep Bachus - Tagliatelle z podgrzybkami w towarzystwie Primitivo

Tagliatelle z podgrzybkami w towarzystwie Primitivo 12 E Mezzo VARVAGLIONE

 

 

 

Składniki:

350 podgrzybków pokrojonych w paski lub innej mieszanki grzybów

1 ząbek czosnku drobno posiekanego

1-2 papryki chili drobno posiekane

sok ½ cytryny

500 g makaronu tagliatelle

4 łyżki startego parmezanu

4 łyżki natki pietruszki drobno pokrojonej

1 łyżka masła

sól

pieprz czarny

 

Przepis:

Grzyby wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą i podsmażaj przez 5 minut na średnim ogniu często mieszając. Później dodaj czosnek i papryczkę chili, dopraw solą i tak podsmażaj przez następne 5 minut.

W tym samym czasie wstaw wodę w garnku i ugotuj makaron.

Po 5 minutach smażenia zdejmij patelnię z ognia dodaj do sok z cytryny i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany makaron połącz w garnku z grzybami oraz dodaj połowę startego parmezanu, 2 łyżki pociętej pietruszki oraz dodaj masło.

Całość delikatnie i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp jeszcze raz danie pozostałym startym parmezanem i natką pietruszki. Do potrawy polecamy wino 12 E Mezzo Primitivo del Salento VARVAGLIONE

Zobacz polecane wino: http://www.bachus-wina.pl/?2748,12-e-mezzo-primitivo-del-salento-igp

 

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich
Czy akceptujesz te warunki i masz ukończone 18 lat?

TAK NIE